Stod för det matchavgörande målet i förlängningen

Uppdaterad 2021-09-27 | Publicerad 2021-09-25

Joel Lundqvist firar segern mot Oskarshamn.

Målsnålt och tajt. Ja, det är passande ord för att beskriva matchbilden mellan IK Oskarshamn och Frölunda.

Göteborgarna vann till slut, efter att Joel Lundqvist stod för det matchavgörande målet i förlängningen.

– Det var väldigt skönt att få avgöra matchen, säger matchhjälten till C More efter matchen.

Frölunda HC
IK Oskarshamn

Det var två lag som gärna hade velat studsa tillbaka på vinnarspåret så fort som möjligt. Men så enkelt skulle det inte bli.

Första perioden slutade mållöst och var en tajt tillställning där inget av lagen bjöd på några nämnvärda chanser. Skotten stannade på 8–10.

Det fortsatte vara en tajt matchbild i inledningen av andra perioden. Fredrik Olofsson var den spelare som bröt likaläget. Efter sju minuter gav han Oskarshamn ledningen.

”Små detaljer som vi pratade om”

Efter målet så fick Oskarshamn en boost och gick för ytterligare ett mål. Men istället för en dubblad ledning så åkte David Quenneville ut två minuter för tripping.

Då smällde Jens Olsson in kvitteringen efter ett välriktat avslut.

– Vi vet vad vi ska göra i power play. Det är små detaljer som vi pratade om i pausen, säger Jens Olsson efter den andra perioden.

Likaläge inför tredje ronden utan att något lag var bättre än något annat. Max Friberg gav göteborgarna ledningen men bara några minuter efter kvitterade Tomas Zohorna, fint framspelad av sin broder, Hynek Zohorna.

Med mindre än två minuter kvar så var Kim Rosdahl ytterst nära på att bli matchhjälte. Men skottet tog i innerstolpen och matchen gick istället till förlängning.

”Söker perfektion”

Där åkte Tomas Zohorna på en hakningsutvisning som Frölunda utnyttjade på bästa möjliga sätt.

Ryan Lasch spelade fram Joel Lundqvist som pangade in ett direktskott, rätt upp i krysset.

– Spelet har känts helt okej för egen del. Jag söker perfektion, så man är sällan nöjd, säger matchhjälten till C More efter matchen.