De hade sin sämsta säsongsinledning på 22 år.

Men nu har det vänt för HV71, som i Smålandsderbyt tog sin tredje raka seger.

HV71

I vad som var tänkt att vara en fullspäckad SHL-torsdag med sju matcher, var det bara tre möten som kunde genomföras.

Ett av de mötena var Smålandsderbyt mellan HV71 och Växjö i Husqvarna Garden, där gästerna öppnade bäst och även tog ledningen sju minuter in i mötet.

Men 15 minuter in i mellanakten kunde hemmalaget utjämna när Filip Sandberg, som hade gjort assist i tre raka matcher, på egen hand tog HV71 in i matchen.

Avgjorde i slutsekunderna

I tredje perioden var det lagkamraten Linus Fröbergs tur att bjuda på hockeygodis, då han ryckte sig fri och kyligt väntade ut Växjömålvakten Erik Källgren innan han lyfte in pucken i nättaket. Växjö kvitterade i slutminuterna, men med 25 sekunder kvar av förlängningen klev HV71:s hetaste spelare Alexander Bergström (åtta poäng på de fyra senaste matcherna) fram och fixade extrapoängen.

HV71 inledde SHL-säsongen med fyra raka förluster och 16 mål i baken. Men i och med kvällens vinst förlänger Jönköpingslaget sin vinstsvit till tre matcher i följd.

– Vi började rätt så bra spelmässigt, men vi fick inte med oss några poäng. Sen har det blivit bättre och så har vi även fått med oss lite poäng. Nu är vi på gång och det tycker jag vi har visat i de 4–5 senaste matcherna, säger HV71-forwarden Alexander Bergström i C More.