De är klara för semifinal i JVM – målvakten hjälte för Kanada

Publicerad 2021-01-03

Ryssland, USA, Kanada och Finland är vidare till semifinal i JVM i ishockey.

För Kanada blev collegemålvakten Devon Levi, med 29 räddningar och därmed hållen nolla, matchhjälte.

– Vi kan spela med självförtroende när vi vet att vi har honom bakom oss, säger Andre Tourigny, huvudtränare för Kanada, till TSN.

Matchen mellan Kanada och Tjeckien blev resultatmässigt aldrig riktigt spännande, men kanske mest för att den kanadensiska målvakten Devon Levi stod för en stark insats i buren.

När den första perioden var slut hade kanadensarna skapat sig en tvåmålsledning och som pricken över i:et för fjolårsmästarna så petade Connor McMichael in 3–0 med tre minuter kvar av matchen.

Då hade Devon Levi stått för 29 räddningar.

”Lätt att ha roligt”

– Det var en annorlunda match. De senaste matcherna har det varit svårt att fokusera, men i den här matchen tyckte jag att det var lätt att ha roligt, säger Devon Levi till TSN.

USA slog ut Slovakien med en rungande 5–2-seger efter att ha tagit ledningen i första perioden, utökat den till 3–1 efter andra och befäst den till 5–2 i sista.

Tyskland utslaget

I sammanhanget var Tyskland sett till gjorda mål närmare en semifinalplats. De lyckades att reducera mot Ryssland som stod med en 2–0 ledning inför sista perioden, men lyckades inte med mer än en puck i nätet och fick se sig besegrade mot Ryssland tog sig vidare med slutgiltiga 2–1.

I semifinalerna möter Kanada Ryssland vid midnatt den 5 januari, medan USA möter Finland 03.30. Finalen spelas den 6 januari 03.30.