Raymond presenterade sig när Sverige tog 50:e raka

Publicerad 2019-12-28

TRINEC/STOCKHOLM. JVM-uppladdningen var allt annat än optimal.

Men i 5–2-segern mot Schweiz klev Lucas Raymond fram på allvar med ett mål och en assist.

– I dag var ett till steg i rätt riktning, säger den 17-årige supertalangen.

Offensiven klickade tidigt för Juniorkronorna, och precis som i öppningsmatchen mot Finland var det Samuel Fagemo och Nils Höglander som höll sig framme.

Fagemo gjorde två må i första perioden och Höglander utökade i powerplay tidigt i mittakten.

Trampade runt hela zonen

Sedan var det dags för en 17-årig supertalang att presentera sig för JVM-publiken.

Det var visserligen Karl Henriksson som gjorde 4–0 men det var Raymond som stod för det läckra förarbetet när han trampade runt hela anfallszonen och serverade Henriksson som enkelt kunde stöta in pucken i mål.

Fem minuter senare skrev han även in sig i målprotokollet. Jonatan Berggren hittade upp till Raymond som sköt in sitt första JVM-mål med sex minuter kvar av mittperioden.

– Det var jättekul. Skönt att vi kunde vinna och ta oss härifrån med en seger, säger Raymond.

Jonatan Berggren och Lucas Raymond

Segersiffrorna skrevs till 5–2 efter att Schweiz reducerat två gånger om.

– Vi slappnar kanske av lite och gör misstag vi inte ska göra. Det är slarvigt men det är bara att lära sig av det, säger Raymond.

50:e (!) raka

17-åringen drogs med en virusinfektion inför turneringen och anslöt sent till truppen. Nu har han två JVM-matcher under bältet och formen blir allt bättre.

– Jag känner mig bra. I dag var ett till steg i rätt riktning. Det är bara att fortsätta och jobba mot toppformen, säger han.

Juniorkronorna toppar gruppen på fem poäng, en poäng före Finland som tidigare under dagen besegrade Slovakien med 8–1. Segern var Sveriges 50:e raka gruppspelsvinst i JVM.