NHL

Hjälten: ”Kände mig först som en korpenspelare”

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Det bor en liten artist i Oskar Sundqvist.

När St. Louis i natt knockade Tampa gjorde han matchavgörande målet i numerärt underläge – sekunderna efter att ha snubblat omkull.

– Jag kände mig först som en korpenspelare så det var ju skönt att jag kom upp och kunde sätta den pucken, säger han till Sportbladet efter 3-1-triumfen.

Det såg lite lustigt ut när Bodens egen Evgeni Malkin vid ställningen 1-1 i ett numerärt underläge dryga sex minuter in i tredje perioden i mötet mellan Blues och Lightning plötsligt bara druttade omkull i bortazonen – oattackerad.

Men desto snyggare var det när han omedelbart studsade upp på rören igen, fick en passning och skickade upp pucken i nättaket bakom Andrej Vasilevskij.

”Passat bort för många lägen”

– Ja du, skrockar han på telefon från hemstaden, det där målet…jag kände mig först som en korpenspelare som bara ramlade omkull på det viset.

– Men det var ju skönt att att jag kom upp och kunde sätta pucken. Det var överhuvudtaget tanken ikväll, att skjuta mer. Jag har passat bort för många lägen senaste tiden.

Jaden Schwarz hann sätta ytterligare en puck i tom kasse, men ”Sunkens” mål – det fjärde för säsongen – räknas som det som avgjorde och gav regerande mästarna en av årets tyngre segrar.

– Det var en av de mer kompletta insatserna från vår sida senaste tiden, vi spelade bra i 60 minuter ikväll, konstaterar han.

Victor Hedman assisterade till gästernas enda mål.

Nashville samlade sig under nattens hemmafajt mot Winnipeg till en mer gedigen prestation än i de närmast föregående matcherna, men det räckte inte riktigt.

Predatorerna fick stryk med 2-1, har därmed förlorat fem raka och sladdar i tabellen.

Anders Nilsson svarade för ytterligare en utsökt insats i Ottawas bortamatch mot Detroit, stoppade 35 skott och hjälpte sitt lag till en 4-3-seger.

Särskilt mycket hjälpte han när två rödvingar i slutet av andra perioden kom helt rena, två mot noll, men ändå inte fick hål på honom.

– Jag var bara glad att jag fick ner benskyddet och att han (Frans Nielsen) inte lyfte pucken. Den typen av räddning ger förstås bra självförtroende, säger han till nhl.com.

Vancouver åkte på en riktigt propp borta mot heta Dallas Stars. 6-1 vann Texas-laget med, efter två mål av lagkaptenen Jamie Benn och ett av finländske backstjärnan Miro Heiskanen.

Det har verkligen lossna för Chicago-backen Erik Gustafsson. Han gjorde mål för tredje gången på fyra matcher mot Carolina hemma i United Center i natt – efter att dessförinnan inte ha fått in en enda puck på hela säsongen.

Förgäves, dock. Hurricanes vann med 4-2. Lucas Wallmark bidrog med två assist.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Emil Bemström i storform: ”Mycket förtroende”

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Oskar Sundqvist

St. Louis Blues

Tampa Bay Lightning