Tre spelare stängs av efter omtalade händelserna

Av: Jonathan Nilsson, Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Disciplinnämnden har sagt sitt.

Filiph Engsund i Oskarshamn, Adam Ginning i Linköping och Joachim Rohdin i Brynäs stängs av efter händelserna i gårdagens SHL-omgång.

Engsund får vila i tre matcher efter sin crosschecking och de två sistnämnda stängs av i två matcher efter sitt slagsmål.

I premiären åkte Oskarshamn-backen Simon Despres på matchstraff efter att ha skallat Skellefteå-forwarden Albin Eriksson.

I hemmapremiären i andra omgången var det Oskarshamn-forwarden Filip Engsund som fick matchstraff efter crosschecking på Leksand-backen August Berg som lämnade isen blodig.

”Hemmalaget tappade viktige Filiph Engsund efter en ful crosschecking i mittzon”, skrev Sportbladets krönikör Marcus Leifby från matchen.

Slogs vilt

I matchen Linköping–Brynäs var det hemmalagets juniorback Adam Ginning och Brynäs veteranforward Joachim Rohdin som brottades och delade ut ett tiotal smällar på varandra med handskarna på, båda fick matchstraff.

– Det är två killar som kommer överens om att ta det ett steg längre – jag har inget emot det, det är inget överfall, i min värld så är det okej. Vi pratar om att stå upp för laget och för sig själv, i den här sekvensen tycker jag att brynäsaren börjar slåss och då finns det ingen anledning för Adam att bara ta emot. Det är väl lite kontroversiellt att tycka att sånt här är godkänt – det är delade läger om slagsmål, men jag tycker det rensar och det stävjar saker i slutändan, säger Linköpings huvudcoach Bert Robertsson.

Domar under dagen

Situationsrummet valde att anmäla de två händelserna till disciplinnämnden och i dag kom besluten.

”Med 6.17 kvar av första perioden så skjuter Oskarshamnsspelaren nr 33 Filiph Engsund ner pucken i anfallszon. Leksandsspelaren nr 3 August Berg står upp på egen blålinje. Engsund försöker gå förbi men använder klubban högt och träffar Berg med en crosschecking i ansiktet. Crosscheckingen utförs med kraft.”

Engsund stängs av i tre matcher och får böta 4375 kronor.

”I samband med en målvaktsblockering i Linköpings försvarszon så börjar Linköpingsspelaren nr 37 Adam Ginning och Brynässpelaren nr 72 Joachim Rohdin att knuffas. Efter ett par knuffar så börjar Ginning att slå slag mot huvudet på Rohdin. Rohdin får ett par slag mot huvudet innan han själv börjar dela ut slag mot huvudet på Ginning. Båda spelarna utdelar många slag mot huvudet och är till slut lika delaktiga i slagsmålet.”

Spelarna får samma bestraffning och stängs av i två matcher vardera.

Oskarshamn vann med 4–1 hemma mot Leksand och Linköping vann med 4–3 hemma mot Brynäs på övertid.

Simon Despres stängdes av i två matcher.

Publicerad:

LÄS VIDARE