Little historisk när Linköping körde över Rögle

Publicerad 2021-09-30

Broc Little, 33, är historisk.

Amerikanen satte sitt 137:e mål i SHL när Linköping körde över Rögle med 4–1.

Han passerade Tom Bissett och är nu den nordamerikan som har gjort flest mål i SHL:s historia.

Rögle BK

Linköping fick en usel start på säsongen men verkar nu ha växlat upp. På torsdagskvällen kom andra raka segern när man vann övertygande med 4–1 hemma mot Rögle och lämnade därmed jumboplatsen.

1–0 kom efter sju minuter när backen Max Lindroth pangade in sitt andra mål för säsongen.

– Jag känner att får man chansen så är det bara att blunda och skjuta, sa Lindroth till C More.

I andra perioden satte nye dansken Patrick Russell tvåan när han fick god hjälp av Ted Brithéns klubba som styrde in pucken i mål. Rögle fick in en reducering men det här var Linköpings kväll.

Little historisk

På 12 sekunder i början av slutperioden satte först Broc Little 3–1 på en snygg styrning innan han spelade fram Markus Ljungh till 4–1.

Målet var amerikanens 137:e mål i sin 321:e SHL-match – vilket gör honom historisk. Han är nu den nordamerikan som har gjort flest mål i SHL:s historia då han passerade Tom Bissett som gjorde 136 mål under sex säsonger i Brynäs.

– Det var skönt att äntligen sätta den, det var länge sedan, säger Little till C More efter målet.

Broc Little firade med fansen efter ha blivit historisk mot Rögle.