Backbrist i Växjö – då kom fjärde raka förlusten

Publicerad 2022-01-22

Backarna Juuso Vainio, Joel Persson, Peter Andersson och Miika Koivisto saknades för Växjö Lakers. Då förlorade smålänningarna sin fjärde raka match, denna gång mot nästjumbon, TImrå IK med 3–0.

Växjö Lakers hade fyra ordinarie backar på skadelistan i lördagens bortamatch mot Timrå. Sam Hallam hade inget val och mönstrade totalt fem (!) backar.

Det satte stor press på deras ledande backar och det blev galna istider. Hardy Häman Aktell och Arvid Lundberg spelade båda över 18 minuter – efter två perioder.

”Bita i det sura äpplet”

Timrå utnyttjade motståndarnas backkris på bästa sätt och fick till långa anfall mot tröttkörda Växjöspelare. Efter två perioder stod det 2–0 efter mål av Albin Lundin och Tim Erixon. Skotten stannade på 28–9 efter två perioder.

– Klart att det är tufft. Men det är bara att bita i det sura äpplet och hoppas att de kommer tillbaka snart, säger Hardy Häman Aktell efter andra perioden i C More.

Fyra poäng till säker mark

Tredje perioden blev en transportsträcka och Sebastian Hartmann gjorde matchens tredje mål i öppen målbur. I och med segern så är Timrå nu bara fyra poäng upp till säker mark.

– Det är en riktigt bra laginsats. Vi spelade exakt som vi ska. Vi ska vinna våra matcher och inte gå runt hoppas allt för mycket, säger Sebastiam Hartmann efter matchen i C More.

Växjö har nu förlorat fyra raka matcher och ligger nu på åttondeplats.