Galna vändningen: Sju raka mål

Carolina exploderade mot Columbus

Publicerad 2022-01-01

NEW YORK. Sicken otrolig vändning.

Efter knappt halva bortamatchen mot Columbus låg Carolina Hurricanes under med 4-0.

Likafullt vann de med 7-4.

– Jag har inte varit med om något liknande, säger coachen Rod Brind’Amour.

Vändningar var överhuvudtaget melodin under nyårsdagens inledande matinéer i NHL.

I södra Florida hade Montreal Canadiens 2-1-ledning mot mäktiga Panthers femton minuter in i andra perioden – trots att de på grund av Covid- och skadekaos bara kunde ställa upp med elva forwards och fem backar, flera av dem grönare än vårblommor. Men det höll, av naturliga skäl, inte. Hemmalaget lade under senare delen av matchen i en högre växel och vann med 5-2

Boqvist och Nyquist målskyttar förgäves

I Boston befann sig Bruins – som inte hade spelat på sexton dygn – samtidigt i 3-1-underläge efter 40 minuter mot Buffalo, sedan bland andra Rasmus Dahlin assisterat till ett mål för gästerna. Men i tredje arbetade sig björnarna med viss möda tillbaka in i handlingen och lyckades till sist kvittera – och så avgjorde Charlie Coyle på övertid.

Värst var dock Carolina Hurricanes. De såg ut att vara på väg att bli krossade av Columbus i Ohio. Nio minuter in i andra perioden hade hemmalaget 4-0-ledning – och lagets svenskar deltog glatt i utskåpningen. Adam Boqvist och Gustav Nyquist prickade båda in varsitt mål. Den sistnämnde hade också en fin assist, precis som Emil Bemström.

Men sedan kom Hurricanes. Och som de kom. De gjorde sju raka, obesvarade mål och vann alltså med 7-4.

– Jag har inte varit med om något liknande tidigare. Inte riktigt, säger Hurricanes-coachen Rod Brind’Amour.

– Andra gånger när vi lyckats vända har matcherna varit tajta. Idag var det vidöppet. Även när vi låg under med 4–0 var känslan att vi hade en bra chans.