Mardrömsstart, sjuk och utbytt

Blytung kväll för AIK:s målvakt

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: C More
Erik Källgren utbytt med sjukdom.

AIK fick en mardrömsstart i matchen mot Södertälje.

Målvakten Erik Källgren släppte in två snabba mål och blev sedan utbytt på grund av sjukdom.

– I normala fall tar han de två skotten, säger AIK:s sportchef Anders Gozzi i C More.

Matchen var bara 31 sekunder gammal när SSK:s Sebastian Dyk bröt sig loss från två AIK-backar och satte 1-0 till hemmalaget via ett skott som såg allt annat än otagbart ut för målvakten Källgren.

3 minuter och 24 sekunder senare small det igen.

Ludwig Blomstrand satte 2-0, också det med ett skott som smet rakt igenom Källgren.

”Enkla mål”

Halvvägs in i den första perioden valde målvakten att plötsligt lämna isen och gå in i omklädningsrummet. Kort efteråt meddelade AIK på sitt Twitter-konto att det berodde på en sjukdom.

Robin Wallin ersatte.

– Jag kan tycka att det är två enkla mål. Det är ju inga farligheter egentligen. I normala fall tar Erik de där två skotten, säger AIK:s sportchef Anders Gozzi i C More.

Fick matchstraff

Som om inte det vore illa nog för Gnaget drabbades man av ytterligare två avbräck. Max Marklund drog på sig ett matchstraff, och Jesper Frödén fick kliva av med vad som såg ut som en armbågsskada.

Trots detta lyckades man ta matchen till förlängning (3–3 efter ordinarie tid).

Väl där fick SSK chansen i spel 5 mot 3 sedan AIK dragit på sig dubbla utvisningar (för många spelare på isen och abuse of officials). Men AIK redde ut stormen och det hela fick avgöras på straffar.

Där tog SSK hem extrapoängen.


Under onsdagskvällen gjorde Oskarshamn som man haft för vana att göra den här säsongen. Man tog ännu en trepoängare via en 7-2-kross (!) mot bottenlaget Almtuna, och drygar därmed ut sin serieledning.

▪▪▪

Leksand tog en viktig trea genom att besegrade Vita Hästen med 3-2 på bortaplan.

▪▪▪

Västerås vann toppmötet mot BIK Karlskoga. Kalle Östman satte det avgörande 3-2-målet – med sju sekunder kvar av matchen.

Publicerad: