Erik Karlsson fjärde bäst någonsin

Publicerad 2018-12-08

Erik Karlsson har haft det tufft poängmässigt sedan flytten till San Jose.

Men nattens två assist flyttar ändå upp honom till den fjärde bästa svenska NHL-backen någonsin med totalt 536 poäng.

Endast två mål och totalt 18 poäng på 30 matcher. Fina siffror för vilken back som helst. Men för Erik Karlsson har det varit tyngre än vanligt sedan flytten från Ottawa till San Jose Sharks.

Erik Karlsson

I nattens match mot Dallas Stars åkte hajarna från Kalifornien på en tung förlust. Trots dominans i den första perioden där Evander Kane såg till att man tog ledningen med 1–0 efter en framspelning av Erik Karlsson slutade det med nederlag. Erik Karlsson spelade fram till Sharks båda mål, varav det sista var en riktigt hårt skott som Loga Couture styrde in framför mål.

Skrev svensk NHL-historia

Men matchen slutade 3–2 till Dallas. För Karlsson innebar det dock en ny milstolpe i karriären. Med sina två poäng i matchen går han upp på fjärde plats bland de bästa svenska backarna i NHL:s historia. Erik Karlsson står på 536 poäng i karriären och gick om Calle Johansson som samlade ihop 535 poäng under sin karriär.

Erik Karlsson är den ende aktiva svenska backen på topp-fem-listan. Nicklas Lidström är bäst någonsin med 1142 poäng och därefter ligger Börje Salming och Fredrik Olausson.

St Louis Jake Allen gjorde 26 räddningar i mötet med Winnipeg.

St Louis målvakt Jake Allen gjorde 26 räddningar i NHL-mötet med Winnipeg på bortaplan och höll nollan.

– Det betyder jättemycket för oss just nu. Att i den position som vi är besegra ett av ligans bästa lag på en riktigt tuff arena – det är bra för oss, säger Allen till St Louis Twitter-konto.

Det blev bara ett mål i matchen. I slutet av andra perioden sätter Colton Parayko 1–0 till St Louis. Ett mål som först tillskrevs svenske Alexander Steen. På lagets Twitter säger Steen, som spelade sin första match efter att ha missat två på grund av en hjärnskakning, att han inte rörde pucken.