Publicerad 2022-11-11

Tre mål på 13 minuter.

Jack Eichel, 26, svarade på buropen i Buffalo med ett hattrick.

– Fansen var på mig hela matchen, säger han enligt TSN.

Den första fullträffen satte Jack Eichel efter att ha fått öppet mål. Den andra ordnade han genom en kontring. Och för att fullborda sitt hattrick lyfte han in slutresultatet 7–4 från egen zon hela vägen in i det målvaktstomma målet.

– Det kändes bra att få göra det, säger Eichel efter Vegas Golden Knights seger.

Eichel buades ut av Buffalo-supportrarna

Eichels relation med Buffalo Sabres-fansen är inte den bästa. 26-åringen draftades till klubben 2015 och gjorde sex säsonger i laget, varav tre som lagkapten. Men i fjol bad han om att bli bortbytt då han och klubben inte var överens om hur Eichel skulle hantera sin nackskada.

PLUS: Bjurman rankar: NHL:s bästa och värsta arenor

Vegas blev 26-åringens nya hem och när han för andra gången i karriären var tillbaka i Buffalo för att möta Sabres blev han utbuad av hemmafansen. De jublades även högt från läktarna när Eichels skott räddades.

– Publiken njöt av det, skrattar Eichel.

Hyllas av Mark Stone

Men efter 60 minuters hockey var det alltså Eichel som kunde jubla högst av alla. Tre mål och en assist noterades han för i 7–4-segern. Samtliga fullträffar stod han för i den tredje perioden inom loppet av drygt 13 minuter.

– Det här säger mycket om hans karaktär. Jag vet att folk i Buffalo tror att han inte har någon karaktär, men herregud, vi har sett vad Jack verkligen är och han bär en stor börda för oss. Jag vet att den här matchen var speciell för honom, och jag blir nästan känslomässig bara att få vara en del av det, säger lagkaptenen Mark Stone.

Resultatet innebär att Vegas Golden Knights nu vunnit nio raka matcher och Buffalo förlorat de fyra senaste.

Erik Karlsson fortsätter att noteras för poäng. I natt blev det två assist för den svenske backen som totalt gjort 21 på 15 matcher.

Men för hans San Jose Sharks blev det noll poäng mot St. Louis Blues som bröt en åtta matcher lång förlusttrend med 5–3-segern.

Linus Ullmark satte stopp för Calgary Flames-svenskarna i sitt försöka att vinna för första gången på sex matcher. 29-åringen storspelade i Boston-kassen och räddade 96,9 procent av skotten i 3–1-segern.

– Vi gör många saker rätt nu och tar ingenting för givet, säger Ullmark enligt nhl.com.

PLUS: RANKAR: Här är de 50 bästa spelarna i NHL

För andra gången den här säsongen gjorde Andrei Svechnikov hattrick mot Edmonton Oilers. Men skillnaden mot förra gången är att i natt blev det även en seger för hans Carolina Hurricanes.

Matchen slutade 7–2.

Köp dina hockeytröjor i Sportbladet Shop här!