Olofsson tvåmålsskytt när Sabres vände och vann

Publicerad 2022-11-03

Victor Olofsson, 27, fortsätter att leverera i NHL.

Under natten gjorde svensken två nya mål när Buffalo Sabres slog Pittsburgh Penguins med 6–3.

– Jag fick en fantastisk passning, säger Olofsson om sitt ena mål.

Buffalo Sabres har fått en fin start på NHL-säsongen. Efter tio spelade matcher ligger laget på andra plats i Atlantic division.

I natt lyckades Sabres vända mot Pittsburgh Penguins – och en svenskduo låg bakom segern.

PLUS: Tio spelare som kan lämna NHL för SHL

Under inledningen av den tredje perioden hamnade Sabres i ett 1–3-underläge, efter att Jake Guentzel nätat. Det dröjde dock bara tre minuter innan Tage Thompson reducerade.

Olofsson: ”Jag var redo”

27-årige Victor Olofsson klev sedan in i målprotokollet när han satte kvitteringen, efter att ha blivit framspelad av Owen Power. Kanadensaren skottfintade innan han snyggt hittade Olofsson.

– Jag trodde precis som alla andra att han skulle skjuta först. Men jag var redo och det var ett snyggt fejkat skott och jag fick en fantastisk passning, säger svensken enligt NHL.com.

Poängsuccé för Dahlin

Olofsson gjorde även matchens sista mål när han skickade in 6–3 i öppen kasse. I och med fullträffarna har svensken nu gjort nio poäng, åtta mål och en assist, på de tio inledande matcherna.

Rasmus Dahlin var även han högst involverad i Sabres-segern. 22-åringen gjorde två assist i matchen, vilket innebar hans trettonde och fjortonde poäng den här säsongen.

Erik Karlsson är den enda backen som gjort fler poäng (15) än Dahlin under säsongsinledningen.