Leksands galna ryck – fyra mål på tre minuter

ALLT gick emot Karlskrona – blev till och med portat från utvisningsbåset

Uppdaterad 2018-10-20 | Publicerad 2018-10-19

När vet man att man har en tung kväll i hockeyallsvenskan?

Kanske är det när man släpper in fyra mål på tre minuter borta mot Leksand och tappar matchen.

Men frågan är om inte KHK:s bortamatch symboliseras än bättre av de dråpliga bilderna när Mikael Kurki inte ens kunde ta sig in i utvisningsbåset.

Leksands IF

Öppningsperioden mellan Leksand och Karlskrona vittnade om en tämligen jämn match.

David Rundqvist, med 37 poäng för Troja i fjol, gjorde sin första pinne till 1–0 efter 1,58 men Marcus Paulsson kunde stötta in 1–1 efter en snabb omställning.

Sen var det slut på chansbytena. I andra perioden handlade allt om Leksand.

Efter 13,38 satte Martin Karlsson 2–1 och strax därefter tog Ove Molin en timeout för KHK där han kunde notera att Leksand ledde skottstatistiken med 15–0 i mellanakten.

Misslyckad timeout

Timeouten fick dock ingen effekt. I alla fall ingen positiv.

21 sekunder efter den satte målsprutan Thomas Valkvae-Olsen 3–1, David Rundqvist gjorde sitt andra 46 sekunder senare och Marcus Karlberg fullbordade rycket med 5–1. Fyra mål på tre minuter och tio sekunder.

Men det var inte bara försvarsspelet som inte fungerande i Karlskrona ikväll. Bortalaget lyckades inte ens ta sig ut i utvisningsbåset. Vid ställningen 6–3 till Leksand skulle Mikael Kurki avtjäna två minuter för en tripping. Men utvisningsbåset gick inte att öppna. Dörren såg ut att ha fastnat och Kurki lyckades inte bryta upp den genom att slå med klubban. Han fick i stället vandra runt genom Leksands utvisningsbås, bakom sekretariatet och sätta sig.

Hur han kom ut? Det fixade Tobias Forsberg i hemmalaget som tröttnade på att vänta på vaktmästarna och helt sonika tacklade upp dörren till publikens jubel.

Matchen slutade 7–4 till Leksand.