Väsbys skräll – besegrade Björklöven

Publicerad 2020-11-22

Gustav Bouramman i avgörande roll för Väsby.

”Swaggern” var intakt.

Väsby följde upp segern mot Bik Karlskoga med att besegra topplaget Björklöven med 5–3.

– Nu vet hela jävla hockey-Sverige att vi är ett bra hockeylag, säger Väsbys tränare Viktor Tuurala i C More.

Det har varit en tung höst för hockeyallsvenska nykomlingen Väsby. Laget hade nio raka förluster, men nu ser det ut att ha vänt.

Förlustraden bröts mot Karlskoga tidigare i veckan. Efteråt pratade tränaren Viktor Tuurala om att hans lag har en ”swagger”.

Det hade man även hemma mot Björklöven.

Kostsamma utvisningar

Väsby tog ledningen i första perioden genom Johan Lorraines första mål för säsongen.

Serietvåan, som var helt omöjliga att besegra i början av säsongen, gav sig dock inte så lätt. Lagen höll jämna steg och inför tredje perioden stod det 3–3.

Men en utvisning för för många spelare på isen följt av att Daniel Rahimi visades ut för holding the stick, gjorde att Gustav Bouramman kunde skicka in 4–3 för Väsby i numerärt överläge.

”Bla, bla, bla”

Väsby vann till slut med 5–3.

– Vi möter ett väldigt bra hockeylag, det vill jag poängtera. Men nu vet hela jävla hockey-Sverige att vi är ett bra hockeylag också, säger tränaren Viktor Tuurala.

C More: Har alla underskattat er tidigare?

– Man hör ju snacket. Det var ju där ett tag. Man hör från andra som pratar om våra förluster och bla, bla, bla. Det här var kul, säger han.

Segern var lagets andra i rad och man lämnar nu jumboplatsen och tar klivet förbi både AIK och Kristianstad i tabellen.