Betalade 12 500 och flög 100 mil för att se halva (!) rivalmötet

Publicerad:
Uppdaterad:
Martin Öhman i mitten.
Foto: JONATHAN NILSSON
Martin Öhman i mitten.

HOCKEY

LULEÅ. Bara timmar innan matchstart budade Luleåsupportern Martin Öhman, 25, hem en sällsynt publikplats för 12 500 kronor.

Sedan flög han 100 mil hem och missade halva matchen.

– Ett guldläge. Väl spenderade pengar, säger han.

Läktarna i Coop Norrbotten arena ekar tomma under slutspelet, sånär som på ett antal loger.

En av dem tillhör Jakob Porser, Luleåsupportern som blev mångmiljardär genom en försäljning av dataspelet Minecraft, och i flera år har stöttat föreningen ekonomiskt. Eftersom han själv inte kunde vara på plats under torsdagens hemmamatch mot Skellefteå auktionerade han ut sin loge till högstbjudande på Twitter, och skänker pengarna till föreningen.

En väntande taxi

Luleåbon Martin Öhman la det vinnande budet på 12 500 kronor bara fyra timmar innan match – trots att han befann sig i Göteborg.

– Han har jobbat där och landar klockan 19 (vid matchstart). Han har en taxi som väntar på honom vid flygplatsen och åker direkt hit, förklarar kompisen Tom Wårell, 22, när Sportbladet knackar på inför nedsläpp.

Enligt coronarestriktionerna tillåts max åtta personer i logen, varav fyra på balkongen som vetter mot isen. De får sitta kvar hela matchen då det inte serveras någon mat eller dryck och därmed inte räknas som en restaurangplats.

– Det var han som budade hem det, men vi var alla åtta med på att dela på det. Vi hade satt en gräns på 14 000, säger Wårell.

Foto: JONATHAN NILSSON

”Väl spenderade pengar”

Halvvägs in i matchen anlände till slut Martin till den väl inredda logen.

– Jag skulle egentligen hem på fredag, men det här var ju ett guldläge. Väl spenderade pengar, alla dagar i veckar, säger han trots att resultatet gick mot Luleå den här kvällen.

Du är inte bitter över att du missade halva matchen?

– Nej, jag såg första perioden på flyget ändå via wifi. Jag skämde ut mig inför allihopa när jag satt där och skrek, säger han och tillägger:

– Man saknar stämningen. Men jag tycker vi gör det bra ändå.

Spelarna kanske hör er bättre nu till och med?

– Ja, förhoppningsvis!

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!