Tredje raka för AIK i Riksserien

Uppdaterad 2016-12-05 | Publicerad 2015-09-19

Josefine Høegh Persson såg till att AIK tog tredje raka segern i riksserien i ishockey. Den 21-åriga danskan avgjorde med sitt andra mål för kvällen när AIK besegrade Sundsvall med 4–3 efter förlängning.

AIK Ishockey

AIK behåller serieledningen, men har en match mer spelad än tvåan Luleå som tog andra raka trepoängaren via 5–2 borta mot Leksand.

Luleå gick från 1–1 till 5–2 i den sista perioden och både Melinda Olsson och Emelie Jönsson gjorde två mål för gästerna.

De två senaste årens guldlag Linköping tog säsongens andra seger när HV71 besegrades med 3–0. Anna Kjellbin inledde målskyttet i slutet av den första perioden, Madelen Haug Hansen ökade på i powerplay i slutakten och Moa Viklund fastställde slutresultatet med dryga minuten kvar att spela.

Alice Östensson gjorde alla tre målen när Modo besegrade SDE på bortaplan med 3–0. Djurgården vann sin hemmapremiär över Brynäs med 5–3 och tog andra segern på tre matcher.