Dick Axelsson allt närmare comeback i Djurgården

Av: Hans Abrahamsson

Publicerad:
Uppdaterad:

GÄVLE. Jacob Josefson klev av skadad och riskerar att bli borta länge.

Nu kommer Dick Axelsson, 32, allt närmare en comeback i Djurgården: 

– Dick är absolut det mest högprioriterade namnet om vi ska förstärka, säger Tobias Pehrsson, utvecklingschef i Djurgården. 

Djurgården föll tungt mot Brynäs med 3–4 efter en synnerligen svag förstaperiod. Redan efter åtta minuter tvingades dessutom Jacob Josefson kliva av med en befarad knäskada. 

Från Djurgården var det locket på om statusen på lagkaptenen. 

– Vi får avvakta diverse medicinska undersökningar i morgon, säger Tobias Pehrsson, som är strategiska sportchefen Joakim Erikssons högra hand och var med laget till Gävle. 

Det mesta talar för att Josefson blir borta ett tag i ett Djurgården som redan har en något tunn forwardsuppställning, även om centersidan är bred. Tobias Pehrsson förnekar inte att det kan bli aktuellt att förstärka laget och han hymlar inte om att Dick Axelsson är högst upp på listan:

Bemström inleder i NHL

– Vi har haft en dialog med Dick egentligen ända sedan slutet av förra säsongen. Vi får se vilket beslut vi landar i de närmsta veckorna. Men vi har en kontakt och en dialog och den känns bra från både håll. Dick är ett bra alternativ, det vet vi om och det vet Dick om. 

Jag misstänker att det är fler namn som cirkulerar. Är Dick det mest högprioriterade namnet om ni ska förstärka?

– Absolut.

Intensifieras dialogen med Dick Axelsson om Josefson blir borta länge?

– Mycket möjligt. Men egentligen oavsett Josefsons närvaro eller inte har vi ett intresse av Dick. Josefson är centersidan, Dick är på en kant, vi ser möjligheten att spetsa till truppen på en kant. Om det är Dick eller en Bemström som kommer hem återstår att se, säger Tobias Pehrsson. 

Senaste nytt om Emil Bemström är att han inleder säsongen i NHL med sitt Columbus. 

– Vi räknar inte med honom i dagsläget men har samtidigt förhoppningar om att få hem honom, säger Pehrsson.


Nedan får Emil Bemström beskedet att han inleder säsongen i NHL.


Laddar Matchlista
Publicerad:

LÄS VIDARE