Snyggt solomål av MacKinnon – Colorado vann

Det betydde 2–2 och senare en klar 7–3-seger för Colorado Avalanche.

MacKinnon och Landeskog

Colorado fortsätter att plocka poäng och fjolårets jumbo i NHL är visserligen sist i central division men är fortfarande, en tredjedel in i säsongen, med i slutspelsracet.

I natt låg laget under med 2–1 borta mot ett skadedrabbat Florida Panthers.

Men när slutsignalen ljöd hade ”Avs” vunnit med 7–3 efter att Carl Söderberg satt det sista målet i tom kasse.

Skuggar de bästa

Men det snyggaste gjorde 22-åringen Nathan MacKinnon.

Han fick tag på pucken i mittzon och trampade och fintade sig igenom hela hemmaförsvaret innan han snyggt sprätte upp pucken på målvakten James Reimers plockhandssida.

MacKinnon har därmed svarat 33 (11+22) poäng denna säsong och skuggar de absolut bästa i poängligatoppen.

Gabriel Landeskog passade till ”Avs” första mål av Mikko Rantanen och Carl Söderberg hade förutom 7–3-målet även assist på 6–3 – också det i tom kasse.

Tampa Bay vann toppmötet med Winnipeg, 4–3 efter förlängning.

Extrapoängen fixade, förstås, Brayden Point (ja, namnet) genom att göra sitt tolfte mål för säsongen. Tidigare i matchen hade Nikita Kutjerov satt sitt 20:e.

Toronto rivstartade borta mot mästaren Pittsburgh och hade 3–0 efter en period. ”Pens” kom tillbaka och skapade nerv, men Maple Leafs vann till slut med 4–3.

William Nylander hade en undanskymd roll i Torontos fjärdekedja och spelade bara knappt nio minuter i matchen.

Pass upp, för denne spelare!

Ett dygn efter att Artemij Panarin passat fram till samtliga fem Columbus-mål i 5–3-segern mot New Jersey slog ryssen till igen.

Blue Jackets besegrade Arizona Coyotes med 1–0 och Panarin assisterade till Josh Andersons mål efter endast 30 sekunders spel.

Sedan var de båda målvakterna – Sergej Bobrovskij (35 räddningar) i Columbus och Antti Raanta (33 räddningar) i Arizona – perfekta.

Vegas Golden Knights fortsätter att imponera.

I natt blev det 5–3 borta mot Dallas efter att fem olika spelare gjort mål för det nya NHL-laget. Erik Haula avslutade med ett i tom kasse – hans elfte för säsongen.

Stars John Klingberg och Mattias Janmark fick med sig en passningspoäng vardera när Jason Spezza gjorde 2–2.

Calgary Flames är tillbaka i vinnarspåret. Mikael Backlund assisterade till 2–2-målet i 4–2-segern mot Vancouver – Calgarys andra raka seger efter att dessförinnan ha förlorat tre raka.

Dubbla svenskmål, ”till ingen nytta”, när Carolina gästade Los Angeles Kings. Victor Rask reducerade till 1–2 i tredje perioden och fick se Elias Lindholm kvittera fyra minuter senare, men närmare kom aldrig bortalaget. Los Angeles Tanner Pearson satte avgörande 3–2 i förlängningen och skickade Carolina på sin tredje raka förlust.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se