Luleås galna kross – efter märkliga kindmålet

Publicerad 2021-12-28

Färjestads vinstsvit är bruten. Med råge.

Luleå utklassade Färjestad med 8–0 – efter Jonas Berglunds osannolika ”nickmål”.

– Såna mål räknas också, säger Jonas Berglund i C More.

Färjestad BK

Färjestad hade inför tisdagens hemmamatch en fin trend på fyra raka vinster och hade siktet inställt på en femte. Men Luleå, som hade två raka förluster på övertid, ville annat.

Luleå utnyttjade ett misstag avJoakim Nygård, Eric Brännström snor åt sig pucken, kontrade och sköt. Returen kom högt, så högt att pucken träffade Jonas Berglund i ansiktet och styrdes in i mål.

– Käken mår bra. Kul att kunna göra mål med den också, ett slumpmål. Såna mål räknas också, säger Jonas Berglund till C More i periodpausen.

Ful huvudtackling

Luleå dubblade ledningen efter två minuters spel i andra perioden. Målskytt, Pontus Andreasson.

Tre minuter efter Luleås mål uppkom händelsen som skulle bli periodens snackis. Oscar Lawner stod för en vårdslös tackling som träffade Luleåbacken Sami Lepistö i huvudet. Påföljden blev 5+20 minuters spel. Sami Lepistö spelade inte mer i matchen.

Färjestad klarade av det numerära överläget – men energiboosten uteblev. Istället slarvade Färjestad i ett uppspel, Juhani Tyrväinen plockade upp den och serverade Pontus Andreasson som satte sitt andra för kvällen.

Tre mål på mindre än tre minuter

Färjestad hade inte mycket att sätta emot. Slarvigt, segt och tafatt sammanfattar Färjestads prestation.

20-årige Radek Muzik satte sitt första mål för säsongen och Konstantin Komarek satte 5–0 i numerärt överläge. Isac Brännström satte 6–0, Linus Omark satte 7–0, Einar Emanuelsson satte 8–0 och Färjestads förödmjukelse var komplett.