Connor McDavids sjuka drömmål i natt

”Jag har aldrig sett på maken”

Publicerad 2021-11-06

LAS VEGAS. Connor McDavid gjorde decenniets kanske snyggaste mål i natt.

Efter att ha avvaktat med pucken i mittzonen störtade han plötsligt över blålinjen, snurrade ensam upp fyra New York Rangers-spelare och vände till sist bort målvakten Alexandar Georgiev.

– Jag har aldrig sett på maken, säger lagkamraten Darnell Nurse efter en vild och målrik match i vilken även Mika Zibanejad hängde två puckar.

Han har stått för många skönhetsupplevelser under sina sju säsonger i NHL, men det syntes på den euforiska reaktionen efteråt att även Connor McDavid själv tyckte att uppvisningen mot Rangers hemma i Rogers Place i natt var något alldeles extraordinärt.

Oilers låg under med 5-4 när han med drygt tre minuter kvar av tredje perioden fick tag i en lång retur vid blålinjen. Men istället för att omedelbart storma mot kassen igen tog han ut pucken i mittzonen, höll i, väntade på att alla medspelare skulle komma ur offside-läge och körde några bågar med pucken klistrad mot bladet. Sedan satte han plötsligt fart, snurrade ensam bort fyra motståndare, kom in på kassen och vände bort Alexandar Georgiev så han förmodligen fick lov att ta åksjukepiller efteråt.

– Jag har aldrig varit med om maken. Det är det snyggaste mål jag sett, flämtar backstjärnan Darnell Nurse på presskonferensen efteråt.

”Har betalt för att göra stora mål...”

Superstjärnan själv försöker som vanligt tona ned storheten i de underverk han uträttar.

– Jag har betalt för att göra stora mål och för att göra såna där grejor. Jag utför bara mitt jobb, säger han.

Mm, precis som Bach bara utförde sitt jobb när han komponerade cellosvit nummer ett…

I övrigt var matchen mellan Oilers och Rangers en vilda västern-föreställningen. Första halvan spelade gästerna från New York förbluffande bra och hade de facto ledningen med 4-1. Men Oilers kom, som så ofta, tillbaka i tredje och hade utjämnat redan efter tre och en halv minut. Då såg Mika Zibanejad visserligen till ge Rangers ny ledning, med sitt andra mål flr kvällen – bara för att tio minuter tvingas bevittna McDavids sanslösa solonummer. Och så satte Leon Draisaitl avgörande 6-5 på övertid.

– Jag vet inte om vi blev för passiva i tredje, men vi kunde inte försvara vår ledning och det svider, säger Mika.