Wennerholm: Inget kan stoppa skåningarna

Rögle vänder och vinner mot BIK Karlskoga.

För tredje matchen i rad.

Och nu kan inget stoppa skåningarna från att spela i SHL även 2017/18.

Även om allt gått enligt förhandstipsen i den här matchserien, är det ändå en av de märkligare som spelats.

Rögle har inte gjort ett enda mål i de två första perioderna i något av de tre mötena hittills.

Där står det totalt 3–0 till Karlskoga efter de tre första matcherna.

Men räknar jag tredjeperioder så är det 8–1 till Rögle.

Då allt avgjorts.

Det är imponerande, även om tränaren Anders Eldebrink helst hade sett att spelarna satt väckarklockan 40 minuter tidigare.

Jätteskräll om de vänder

Men nu har skåningarna 3–0 i matcher och det skulle vara en megasensation och BIK Karlskoga vänder och vinner fyra raka.

Men jag kan inte låta bli att tycka lite synd om värmlänningarna och framförallt målvakten Emil Kruse som fick hoppa in när förstemålvakten Andrew Engalage försvann inför play off-spelet mot AIK.

I den här tredje matchen var det Kruse som höll kvar BIK Karlskoga i matchen och förtrollningen bröts först 3.30 från slutet i tredje perioden, då backen Alen Bibic kvitterade.

Det var absolut inte oförtjänt i en period där Rögle vann skotten med 16–2.

Fick sig ny käftsmäll

Men i inledningen av första förlängningsperioden var BIK Karlskoga ytterst nära ett segermål i ett tidigt power play. Det var både friläge och stolpskott.

Men det kom en sen käftsmäll den här gången också, då Edwin Hedberg bröt in på mål och slog in 2–1 med bara 2.24 kvar att spela.

Edwin Hedberg som gjorde sitt tredje mål i den här matchserien och som också var den som kvitterade i Nobelhallen senast och startade vändningen av den matchen. I tredje perioden naturligtvis.

Men Rögle är bara att gratulera och det var stor lättnad i båset efter segern. Anders Eldebrink såg oerhört lättad ut. Det kan jag förstå.

Han förlängde sitt kontrakt med Rögle ända till 2019 under den säsong som gick. Nu ser han ut att få fortsätta att träna ett SHL-lag.