SSK håller sig kvar i hockeyallsvenskan

Uppdaterad 2022-03-31 | Publicerad 2022-03-30

Södertälje SK har säkrat sin plats i hockeyallsvenskan nästa säsong.

Förlängningsseger borta mot Troja-Ljungby innebär 4–2 i matcher och spel i Sveriges näst högsta liga även nästa säsong.

Efter en förlust med 6–1 senast mot Troja-Ljungby reste sig Södertälje igen.

Under onsdagen vann de borta mot Troja och säkrade därmed en plats i hockeyallsvenskan även nästa säsong. Men det var inte helt enkelt.

Södertälje inledde målskyttet i mitten av den första perioden genom Emil Alba. Därefter kom Troja ikapp.

Sju minuter in i den andra perioden prickade Trojas Daniel Karlsson Thörnros in pucken i mål och det var helt jämnt inför den tredje perioden.

Men några fler mål kom aldrig och istället väntade förlängning.

Gustav Willman Borvik blev den stora SSK-hjälten i den andra förlängningsperioden när sköt in det helt avgörande målet som innebär att Södertälje spelar i hockeyallsvenskan även nästa säsong.

– Sjukt skönt. Det var en lång match, mycket tankar och nerver. Det är skönt att vi går vinnande ur det, säger Willman Borvik till C More efter matchen.

– Jag vet inte vad som hände, jag sköt och den gick in.

För Troja-Ljungby väntar nu spel i hockeyettan.