Djurgården tappade 3–0-ledning till fjärde raka förlusten.

Mora vann med 5–4 på Hovet efter att Johan Persson satt den avgörande straffen.

– Vi körde över dem, de kom inte ur zon, säger Mora-forwarden Axel Sundberg.

Djurgården har fallit till femteplatsen i Hockeyallsvenskan när både Mora och Södertälje gått om i tabellen.

Det började med 2–1-förlusten i derbyt mot AIK i Globen i mellandagarna.

Sedan har förlusterna fortsatt med bland annat 7–3-överkörningen från Björklöven på fredagskvällen.

Mot Mora var det också fullt manskap bortsett från Linus Klasen som är på väg tillbaka efter skada och Linus Arnesson som utgick under matchen.

De fem spelarna från JVM var tillbaka och spreds ut över formationerna i laguppställningen.

Även tre tidigare skadade spelare var tillbaka från frånvarolistan.

Efter 3–0 i första perioden mot Mora släppte Djurgården in fyra raka mål.

”Var inte oroligt”

Djurgården fick en drömstart i den första perioden med hög energi då det mesta föll på plats.

Daniel Brodin satte tidigt 1–0, Fredrik Forsberg tillbaka efter skada gjorde 2–0 och Nicklas Danielsson fixade sitt första mål sedan återkomsten i Djurgården i lagets första powerplay fram till 3–0.

– Vi var inte så oroligt, de fick lite lätta puckar och som studsade in. Vi var inte borta i spelet, så det var lugnt, säger Axel Sundberg till C More.

Kollapsade på tolv minuter

Scenerna var i stort sett omvända i den andra perioden när Mora hämtade upp till 3–3 på knappt tolv minuter med snabba omställningar.

Axel Sundberg blev tvåmålsskytt med bland annat fullträff i lagets första powerplay och måltjuven Johan Persson gjorde mål för sjätte matchen i rad.

– Det var inte bra, det var inte godkänt. Det spelet duger inte, vi ställer till det för oss själva och krånglade för mycket, säger Nicklas Danielsson.

Anton Heikkinen gjorde 3–4 i den tredje perioden och Olle Liss kvitterade till 4–4 med sex utespelare på isen.

Innan dess hade Mora matat två puckar från egen zon strax utanför den tomma målburen för att säkra alla tre poängen.

Skyttekungen i sanslös målform

Johan Persson har gjort totalt tio mål på de här sex senaste matcherna och 13 mål på de tio senaste matcherna.

Totalt 20 mål innebär också förstaplatsen i skytteligan i Hockeyallsvenskan, vilken han också vann förra säsongen med sina 29 fullträffar.

Han satte två av två straffar i straffläggningen mot Djurgården, i det som utvecklades till en skarpskytteduell med Olle Liss.

Med stort självförtroende satte han pucken på samma sätt stenhårt i högra krysset bakom Carl Lindbom.

Mora är uppe på tredjeplatsen i tabellen efter att ha tagit 21 poäng av 24 möjliga på de åtta senaste matcherna.

Hemma mot Tingsryd under lördagen hämtade de också upp ett 3–0-underläge men förlorade då med 4–3 i förlängning.

Köp dina hockeytröjor i Sportbladet Shop här!