Sen vändning bakom Tre Kronors förlust

Publicerad 2019-04-25

Efter sex raka segrar kom Tre Kronors första hack i förberedelserna inför VM i Slovakien.

Och det var en rejäl knäpp på näsan.

– Klart man är grymt besviken, säger förbundskapten Rikard Grönborg efter 4–5-förlusten mot Finland.

Finlands målvakt Juho Olkinuoras slarviga spel gjorde att Anton Lander enkelt skickade enkelt in 4–2 till Tre Kronor.

Men det blev ett betydelselöst mål.

Finlands forcerande avslutning resulterade i tre mål inom loppet av 1.28 – och ledde till Sveriges första förlust i förberedelserna inför VM i Slovakien.

I spel sex mot fem satte Arttu Ilomäki 3–4 och Harri Pesonen 4–4. Sedan kom 5–4-målet, i spel fem mot fem, genom Eetu Luostarinen.

– I hockeymatcher ska man göra allt för att vinna och det tycker inte jag att vi gjorde på slutet, säger förbundskapten Rikard Grönborg till C More.

”Det är revanschlust”

– Klart man är grymt besviken. Vi ska kunna stänga dörren. Ska man aspirera på en VM-plats ska man kunna spela som bäst när det väger som mest.
Fram till mötets sista drygt två minuter hade Tre Kronor ett stadigt grepp om Finland.

Med rycket i andra perioden, 2–1 av Joakim Nygård och 3–1 från Linus Sandin, såg Sverige ut att lägga grunden för sjunde raka segern i VM-förberedelserna, men Finland ville något annat.

Efter förlusten i Kouvola väntar ett nytt möte mellan lagen i Helsingfors på fredagskvällen.

Rikard Grönborgs tankar inför den matchen?

– Det är revanschlust, så klart, säger han.

Den 1–5 maj spelas Carlson Hockey Games i Stockholm och i Brno. VM i Slovakien inleds den 10 maj.