”Förstår inte poängen med att komma tillbaka”

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

HOCKEY

San Jose Sharks är efter en misslyckad säsong borta från Stanley Cup-slutspelet.

Det gör att Erik Karlsson inte är så sugen på att återuppta säsongen igen.

– Vi sätter oss i den situationen för i stort sett ingenting, säger 29-åringen från småländska Landsbro till amerikanska NBC Sports.

Storsatsande San Jose Sharks ligger på sista platsen i western conference i NHL och har inget längre att spela för den här säsongen.

Det är ännu oklart och mycket spekulationer kring vad som ska hända med Stanley Cup-slutspelet och den återstående delen av grundserien.

– Som det är just nu förstår jag inte poängen med oss för att komma tillbaka. För att spela fem matcher, vara borta från familj och vänner och sätta oss i den situationen för i stort sett ingenting, säger Erik Karlsson.

Samtidigt har den svenske stjärnbacken full förståelse att matcher kan ha stor betydelse för andra lag.

– Det är svårt för vår del att uttala oss, för det spelar ingen roll vad som händer med den här säsongen för laget. Samtidigt känner man för de killarna och lagen som befinner sig i en helt annan position, om det här skulle ha hänt förra året när vi kände att vi var en av kandidaterna att ha stor chans att vinna titeln kanske vi hade känt annorlunda, säger Erik Karlsson.

Testar tummen på golfbanan

Om det skulle bli spel för San Jose Sharks är Erik Karlsson redo igen efter den brutna vänstertummen och operationen.

– Jag har svingat golfklubborna ett par gånger. Jag är ingen stor golfare även om jag skulle vilja vara det, så jag slår i marken mycket och känner ingen smärta, säger Erik Karlsson.

Vidare så lägger han ut texten om den stora besvikelsen över resultaten den här säsongen.

– Självklart har det varit ett tufft år där det inte riktigt har gått som någon hade förväntat sig, även om jag inte tycker det riktigt återspeglar hur bra lag vi har. Jag tror att det kommer att komma något bra från det – när man går igenom tider som det här, som olyckligtvis de flesta spelarna i det här laget inte har gjort tidigare, så visar det mycket om oss själva samt visar vad vill vara och den uppoffringen som krävs. Jag tror inte att någon någonsin vill gå igenom det här igen, jag är hoppfull över att saker och ting kommer att vara väldigt annorlunda när vi kommer tillbaka nästa år, säger Erik Karlsson.

Börjar öppnas upp

Under uppehållet har Erik Karlsson tillbringat mycket tid med amerikanska frun Melinda Karlsson och dottern Harlow Rain hemma i Kalifornien.

Familjen har också kvar sitt hus i Ottawa i den kanadensiska provinsen Ontario.

Det var den 12 mars som ligan stoppades och spelarna beordrades till karantän.

NHL hoppas nu kunna ge spelarna klartecken att börja träna i mindre grupper från och med måndag den 18 maj.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!