Tolfte raka Modo-segern – slog AIK på Hovet

Uppdaterad 2022-12-05 | Publicerad 2022-12-04

Modo fortsätter att rada upp segrar.

Helmer Styf, 18, gjorde sitt första mål i hockeyallsvenskan när AIK besegrades med 4–2.

– Jag har väntat länge, säger Styf till C More.

AIK Ishockey

Hemmastarka AIK tog emot serieledarna Modo under söndagen. Det svängde fram och tillbaka flera gånger om – men till slut kunde hockeyallsvenskans tabelletta vinna på nytt.

Efter en mållös första period kunde Modo ta ledningen under inledningen av den andra. Bara några sekunder efter avslutat powerplay tryckte Josef Ingman in 1–0.

PLUS: Lönelista 2022: Så mycket tjänar spelarna i hockeyallsvenskan

AIK:s replik kom några minuter senare, genom Oskar Magnusson. Men glädjen skulle komma att bli kortvarig i hemmalaget.

18-årings första mål

Med knappt tre minuter kvar att spela av den andra perioden lyckades Helmer Styf, son till Timråikonen Pär, få med sig pucken och skjuta in 2–1 till bortalaget.

Det var 18-årige Styfs första mål i hockeyallsvenskan.

– Det är klart det är kul. Jag har gått och väntat på det länge, så det var skönt att få sätta dit den, säger han till C More.

Tränaren rasar över domslut

AIK-tränaren Anton Blomqvist tycker dock att målet inte borde blivit godkänt.

– De får ett mål på en totalt felaktig offside. Och då får de lite momentum. Man har inte riktigt råd att få den typen av domslut emot sig när matchen står och väger, säger Blomqvist och tillägger:

– Ingen skam över domarna i dag, men den offsiden är horribel.

Björn Wettergren, domarchef i hockeyallsvenskan, förklarar att det inte rör sig om någon offside vid målet.

”Du får komma före pucken in i anfallszonen så länge du har kontroll på pucken innan dina skridskor helt lämnar blålinjen”, skriver Wettergren i ett mejl till Sportbladet.

Tolfte raka

I den tredje perioden kvitterade AIK i powerplay, när Oscar Nord var sist på pucken. Hemmalaget tryckte på för ett ledningsmål, men det var Modo som visade prov på effektivitet.

Serieledarna återtog nämligen ledningen genom Jakob Norlén. AIK hade sedan en puck som dansade vid mållinjen under matchens slutminuter, men hemmalaget fick inte in pucken i mål.

Modo vann med 4–2, efter ett mål i sista sekunden, och det innebär att hockeyallsvenskans serieledare radat upp tolv raka vinster. Den senaste förlusten kom borta mot Östersund (3–1) den 28 oktober.

Köp dina hockeytröjor i Sportbladet Shop här!