Björklöven krossade Västerås

Publicerad 2022-03-25

Känslorna svallade på isen.

När krutröken lagt sig kunde Björklöven fira en kross i första kvartsfinalen mot Västerås.

– Man får inte bli för glad, säger tvåmålsskytten Fredric Andersson i C More efter 6–1-segern.

Matchen levde fortfarande i upptakten av den tredje perioden som bara var knappt tre minuter gammal när båda lagen rök ihop.

En situation framför Västeråsburen ledde till vilt slagsmål och hemmalagets Olle Liss blev matad med slag i bakhuvudet – men fick själv utvisning.

Då blev 29-åringen rasande och gick loss i utvisningsbåset.

Två tvåmålsskyttar

Om det ändå tände Björklöven låter vi vara osagt, men Umeåklubben körde sedan över Västerås.

Alex Hutchings prickade in 4–1, sitt andra mål i matchen, kort efter slagsmålet, innan Fredric Andersson ökade på till 5–1. Även han skulle bli tvåmålsskytt när han fastställde slutresultatet 6–1 i slutminuterna.

– En stor seger för oss. Äntligen fick vi spela slutspel inför fansen på hemmaplan, det var ett tag sedan senast, säger Hutchings som noterades för totalt fyra poäng i matchen.

– Men nu är det här historia, vi laddar vi om till match två, tillägger han.

Även Karlskoga vann

I den andra kvartsfinalmatchen mellan Karlskoga och Mora knep värmlänningarna en 2–0-seger.

David Lilja spräckte målnollan drygt halvvägs in i matchen på ett friläge och när Mora plockade ut målvakten i slutet skickade Aleksi Rekonen in 2–0-pucken i öppen kasse.