Bryter perioden – efter otäck skada

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4

Seger i debuten med Leksand.

Men efteråt fanns Roger Melins tankar hos Tobias Forsberg, som fördes med ambulanshelikopter till sjukhus efter en otäck skada.

– Hoppas det gått bra för honom och att det inte är något allvarligt, säger den nye tränaren till TT.

Det var med minuten kvar att spela av den andra perioden som incidenten inträffade. Forsberg jagade efter pucken och i duell med en Almtuna-spelare tappade han balansen och for rakt in i sargen med huvudet före.

Den 30-årige forwarden blev liggande orörlig på isen och sjukvårdare kallades in. Samtidigt meddelade speakern inne i arenan att den andra perioden skulle avslutas i förtid.

Enligt Dalarnas Tidningar fördes Forsberg med ambulanshelikopter till Falu Lasarett.

– Jag vet att han är på sjukhus och undersöks just nu, säger Martin Nyberg i klubbens medicinska team till tidningen.

Bröt sviten

Leksand vann matchen med 3–2 och nye tränaren Roger Melin fick således en fin start i klubben, som dessförinnan hade förlorat nio (!) raka matcher.

Men efteråt tänkte han mest på Tobias Forsberg.

– Detta solkar naturligtvis segerglädjen. Man är ju människa och man känner för sina medmänniskor. Nu skulle jag bara vilja hälsa till Tobias och hoppas det gått bra för honom och att det inte är något allvarligt, säger Melin till TT.

”Rädd och chockad”

Under 1970-talet var han med om en liknande händelse och Melin säger att han har sviter av det än i dag.

– Jag vaknade på båren när de bar ut mig. Man blev rädd och var chockad. Det var svårt att få kontroll över kroppen och veta om jag känner något och kan röra på mig. Sedan bar det i väg till Mora lasarett. De klippte upp tröjan, röntgade mig och jag blev kvar över natten. Jag har fortfarande sviter av det. Nu får vi verkligen hoppas att det gått bra för Tobias, säger Melin

Publicerad:

LÄS VIDARE