”Det känns som jag tacklar någon som väger 22 kilo”

Uppdaterad 2015-03-13 | Publicerad 2015-03-12

AIK slog Södertälje med 3–0 i ödeskvalet.

Efteråt går Södertäljeveteranen Robert Carlsson till hård attack mot domaren – efter matchstraffet redan i den första perioden.

– Bedrövligt, känns som jag tacklar någon som väger 22 kilo, säger SSK-veteranen.

Christopher Bengtsson fick ledas av isen.

Både AIK och Södertälje satsade mot SHL, men hamnade i kval – för att hålla sig kvar i hockeyallsvenskan.

Redan i kvalseriens första omgång möttes storklubbarna och då dröjde det inte länge innan det hettade till.

Redan 7.42 in i den första perioden blev Christopher Bengtsson liggandes på isen efter en tackling av Södertäljeveteranen Robert Carlsson.

”Jag klarade huvudet”

AIK-centern tvingades ledas av isen med svåra smärtor samtidigt som Carlsson fick matchstraff.

– Jag klarade huvudet, men har ont i axeln nu. Det blir ingen träning i morgon, direkt, säger Bengtsson.

– Det var en ful tacklingen, jag blev jävligt rädd att det skulle vara något med nacken. Men jag hade tur, fortsätter han.

Patrik Carlsson är däremot knappast överens med Bengtsson och går till hård attack mot både AIK-centern och domaren.

– Det är bedrövligt. Det känns som att jag tacklar någon som väger 22 kilo, säger veteranen.

– Om man vänder på det, att jag är AIK:are, så måste jag förstå att jag kan få en tackling. Du har ett ansvar själv också. Men bara för att han ligger kvar på isen får jag matchstraff per automatik. Ska vi ta bort tacklingar helt och hållet? fortsätter Carlsson

Hans matchstraff – som dock inte anmäls av  domaren – blev också dubbel olycka för Södertälje.

Inte nog med att laget tvingades klara sig utan sin mest rutinerade spelare resten av matchen, utan 24 sekunder senare – i det efterföljande fem-mot-fyra-spelet – sköt AIK dessutom ledningspucken genom Daniel Olsson-Trkulja.

Ett resultat som stod sig perioden ut.

Utvisningarna haglade

I mittperioden fortsatte utvisningar att hagla och det var i ännu ett numerärt överläge som AIK sköt 2–0-målet. Marcus Jonsson avfyrade ett skott som smet in mellan benen på Södertäljemålvakten Christoffer Bengtsberg.

I period tre ägde Södertälje det mesta av puckinnehavet, men lyckades inte få hål på AIK-målvakten Robin Rahm. Han höll nollan och backen Jordan Hendry punkterade matchen med sitt 3–0-mål i öppen kasse inför 2 874 åskådare på Hovet.

– Riktigt skönt att få inleda med seger. Vi spelade ett riktigt bra försvarsspel, säger Bengtsson.

I nästa omgång ställs AIK mot Västervik på Hovet och Södertälje gästas av ett Sundsvall med förre SHL-profilen Jonathan Hedström i spetsen.

I kvällens andra match slog Västervik Tingsryd hemma i ett jämnt Smålandsderby. Efter en mållös första period tog lagen ledningen om vartannat.

I tredje perioden vände Västervik ett 2-1-underläge efter två mål av Dan Pettersson. Tingsryd jagade frenetiskt en kvittering men matchen avgjordes med en minut kvar då Linus Boström satte 4-2 i tom kasse för hemmalaget.

Dokument: Så ska Västervik besegra storlagen (plus)

IK Pantern, med Stephan "Lillis" Lundh som tränare, inledde kvalserien med en bortaskalp mot Sundsvall.

Det var en jämn match med mycket utvisningar och efter 2-2 under ordinarie tid kom matchen att avgöras efter förlängning.

Där klev Fredrik Hetta, yngre bror till Malmö Redhawks kapten Henrik, fram och tryckte in det avgörande målet i power play.