Ny skräll – nu leder Oskarshamn serien

”Större än Bingolottovinsten”

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Han har vunnit en miljon på Bingolotto.

Men att vara serieledare i SHL smäller högre, tycker Tex Williamsson.

– Det här är ju något man drömt om sedan barnsben, säger Oskarshamns succémålvakt efter 3-2-segern mot Djurgården.

Tippade i botten.

Men IK Oskarshamn ber inte direkt om ursäkt för sig i SHL.

Efter att ha tagit poäng i premiären borta mot Skellefteå, slagit Leksand med 4-1 och därefter nollat Rögle, tog man på lördagen en ny imponerande skalp – mot topptippade Djurgården.

– Det känns extremt skönt. Viktigt för självförtroendet att få vinna lite nu i början. Jag kan tänka mig att många lag underskattar oss lite, men vi har haft en bra försäsong och sen har vi bara fortsatt på den inslagna vägen, säger målvakten Tex Williamsson.

Höll nollan i 163 minuter

Amerikanen Tyler Kelleher gjorde visserligen två av målen i 3-2-segern mot Djurgården, men det var ändå Williamsson som stal rubrikerna genom att storspela igen.

Först med fem minuter kvar att spela tvingades han kapitulera – efter att ha hållit nollan i totalt 163 minuter i sträck.

Har du någonsin varit i så här bra form?

– Tveksamt. Det känns väldigt bra. Jag har ju spelat under våra tränare Håkan (Åhlund) och Fredrik (Hallberg) förut och gjort bra ifrån mig. Vi har ett spelsätt som passar mig, plus att jag har fått fullt förtroende. Då är det lättare att leverera, säger Tex Williamsson.

Eller ”Bingo-Tex”, som han av en händelse också kallas efter att dagen före julafton år 2017 vunnit en miljon kronor på Bingolotto.

Vad är störst: Bingolottovinsten eller att leda SHL-tabellen?

– Haha, det här är större. Det går liksom inte att värdera i pengar. SHL är ju något man drömt om sedan barnsben och att då få en så här bra start … nej, det är grymt!

”Arbetar röven av oss”

För Djurgårdens del var det enda glädjeämnet att stjärnvärvningen Patrik Berglund gjorde sin första poäng för säsongen genom att reducera till 3–2.

Men det var alltså IKO som vann.

Och det är IKO som toppar tabellen.

Vad är det som klaffar, Tex?

– Det är hårt arbete från hela laget. Alla köper sin roll och lägger ner det här lilla extra arbetet som gör att vi kan vinna mot lag som har bättre ”skills”. Vi har inte samma budget som alla andra, men vi har fyra kedjor som arbetar röven av sig. Vi är slitvargar allihopa!

Foto: Bildbyrån
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!