Philadelphia sänktes av Bostons blixtvändning

Nätade två gånger – på mindre än en halvminut: ”Får inte panik”

Uppdaterad 2021-05-21 | Publicerad 2021-02-06

Årets upplaga av Boston Bruins vet hur man vänder matcher.

Mot Philadelphia Flyers i natt låg brunbjörnarna återigen under för fjärde matchen i rad.

Men med två mål på bara 27 sekunder visade Bruins varför man toppar tabellen i East Division.

Nattens drabbning var länge mållös.

Det var först i början på den tredje perioden som saker lossnade när Erik Gustafsson lossade en powerplaypuck som styrdes in bakom Tuukka Rask och satte Boston i underläge.

Men om det är något Bruins har visat på senare tid är det att det aldrig går att räkna bort dem.

Tio minuter senare lyckades Brad Marchand kriga in en kvittering och knappt hade pucken hunnit släppas på nytt innan Sean Kuraly placerat en perfekt projektilen i krysset för 2–1, bara 27 sekunder senare.

– I dag handlade det bara om att hålla oss i matchen. Det blev bara ett grisigt mål runt kassen och sedan klev Sean Kuraly fram på bästa sätt. Det är sånt man behöver om man ska vinna, säger Bostons tränare Bruce Cassidy efter matchen.

”Bara mänskligt”

Resultatet innebar tredje segern på tre matcher för Boston och fjärde matchen i rad lyckades klubben vända ett underläge och kamma hem minst en poäng.

– Det kan bli en mental blockering om det går åt andra hållet, om du aldrig lyckas vinna matcher. Sånt kan fastna i skallen, det är bara mänskligt. När vi vet att vi ligger under får vi inte panik, vi försöker inte göra saker på egen hand och vi börjar inte chansa, säger Cassidy.

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum
Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL

Ett annat lag som vände och vann i natt var Tampa Bay Lightning.

Mästarna tog sin fjärde raka seger efter att ha vänt 0–1 till 3–1 hemma mot gästande Detroit Red Wings.

Barclay Goodrow satte två och gjorde samtidigt läget fortsatt dystert för Red Wings som nu gått åtta raka matcher utan en seger.

Florida Panthers facit den senaste tiden är då ljusare.

Efter att även de i natt vänt och vunnit med 2–1 mot Nashville Predators har nu pantrarna tagit poäng i åtta raka matcher och utmanar därmed Tampa Bay i toppen av Central Division.

Hjältarna i natt blev Alexander Barkov och Carter Verhaeghe som båda gick 1+1 i matchen.