Bottenlagets osannolika vändning på topplaget

Coachen: Man tror inte det ska kunna hända

Uppdaterad 2023-01-11 | Publicerad 2021-02-16

NEW YORK Ottawa stod för säsongens vändning mot självaste Toronto i natt.

De låg under med 5-1 i slutet av andra perioden – men vann sensationellt nog ändå med 6-5.

– Wow, säger Senators-coachen DJ Smith.

Toronto Maple Leafs är ett av ligans absoluta topplag och Ottawa Senators självskriven jumbokandidat.

Så när Auston Matthews 19.01 in i andra perioden satte 5-1 för hemmalaget var nattens match i Scotiabank Arena över.

Trodde alla.

Men Nick Paul lyckades reducera innan pausvilan – och det blev startskottet för en sanslös forcering. 17.59 in i tredje prickade Evgeni Dadonov in kvitteringen – och 2.19 in i förlängningen avgjorde samma man tillställningen.

”Det var väl helt enkelt dags”

– Wow, säger coachen DJ Smith.

– Man tror inte det ska kunna hända när det står 5-1, men vi har förlorat många matcher när vi varit bättre än motståndarna så det var väl helt enkelt dags för något sådant här att hända.

Kollegan i Leafs-lägret, Sheldon Keefe, är mindre nöjd.

– Det här var ett steg tillbaka för oss. Vi var slarviga och vårdslösa, säger han.

Pierre Engvall gjorde säsongens första mål för Toronto – och i Ottawas kasse stoppade Marcus Högberg 33 skott.

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum
Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL