Kollaps av Nashville mot jumbon – nu tvingas de möta Colorado

Publicerad 2022-04-30

NEW YORK. Nashville Predators stod för ett häpnadsväckande haveri i NHL:s avslutande grundserieomgång tidigt i morse.

De tappade 4-0-ledning mot jumbon Arizona och tvingas nu gå upp mot fruktade Colorado i första slutspelsrundan.

Allt var klart.

Predators hade 4-0-ledning efter knappt sju minuter i bortamatchen mot Arizona och därför spelade det ingen roll att Dallas strax innan slagit Anaheim med 3-2.

Filip Forsberg & co skulle vinna, lätt, och sedan börja göra sig redo för en drömserie mot Calgary Flames i första slutspelsrundan.

Men nej.

Vände till 5–4

Under andra halvan av matchen kollapsade gästerna helt. Coyotes – som gjorde sitt allra sista framträdande i mångåriga hemmaarenan Gila River Arena – kom ikapp, vände och vann med 5-4 efter avgörande mål inprickat av backen Shayne Gostisbehere i mitten av tredje perioden.

Så nu blir det istället Dallas som får ta sig an Calgary, medan ett lätt chockat Nashville tvingas spela mot västra tabellettan Colorado Avalanche.

I New York behövde Washington vinna över Rangers för att avancera i tabellen – samtidigt som Pittsburgh behövde förlora hemma mot Columbus.

Men så blev det inte.

Caps, utan både Alex Ovetjkin och Nicklas Bäckström i laguppställningen, förlorade med 3-2 och Penguins vann med 5-3, bland annat tack vare två mål signerade svenske backen Marcus Pettersson.

Det innebär att huvudstadslaget tvingas gå upp mot seriesegrarna Florida Panthers i första omgången, medan Penguins möter just Rangers.

Mikroskopisk chans

Boston hade en lika mikroskopisk chans att ta sig upp på tredjeplats i Atlantic-tabellen, men de var inte intresserade och lät varenda stjärna vila i sin bortamatch mot Toronto. Helt logiskt fick de stryk, med 5-2 – efter två mål av William Nylander och ett av Pierre Engvall.

Därför väntar Carolina för Bruins till veckan – och Tampa för Toronto.

I väst har det en längre tid stått klart att Minnesota och St. Louis ska mötas, men med en 4-1-seger mot Colorado i natt säkrade Wild hemmaplansfördel. Det hade Edmonton redan fixat i sin kommande serie mot LA, så straffsegern mot Vancouver i natt - 3-2 – betydde inte så mycket.