Mattias Ekholm

Mattias Ekholm hjälpte Nashville till superviktig seger

Hjälten: ”Nu har vi ödet i egna händer”

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NASHVILLE. Det tog sin lilla stund, men till sist utbröt årets party i Nashville.

För Predators vann nattens superdrama mot Dallas – efter ett övertidsmål inprickat av Erik Haula på assist från Mattias Ekholm.

– Nu har vi ödet i egna händer och det känns såklart bra, men vi vet att det är långt ifrån avgjort och måste fortsätta ta alla poäng vi kan, säger ”Eky” till Sportbladet efter 1-0-segern.

Förlängningen i kokande Bridgestone Arena – där hela 5700 fans satt och vrålade – hade pågått i tre och en halv minut när Mattias Ekholm satte fart längs vänsterkanten.

Han berättar själv:

– Jag bröt en passning och tja, sedan började jag väl bara åka skridskor och till sist rundade jag kassen och lyckades peta pucken till Haula och han tryckte in den. Väldigt skönt förstås, det här var onekligen en viktig match.

Ja, för med de två poäng Mattias och finländske Haula säkrade i det ögonblicket tar Predators ett fastare grepp om fjärdeplatsen i Central-divisionen. De har nu tre poäng upp på Stars och därför spelar det ingen avgörande roll att de spelat en match mer.

– Vi har ödet i egna händer, det är ju det sköna. Men vi vet att det är långt ifrån avgjort, vi måste fortsätta ta alla poäng vi kan. Så vi njuter av det här några timmar, sedan är det bara att ladda om, fortsätter den 30-årige masen.

”Matchen förtjänade fler mål”

Som framgår av resultatet – 1-0 – var det tajt och jämnt i nattens drama, men inte tråkigt.

– Nej, instämmer Mattias, jag tycker matchen förtjänade fler mål. Den var underhållande att spela och, tror jag, titta på.

– Men framförallt måste jag säga att det var en otrolig kick med fansen och stämningen. Som vi saknat det, man fick verkligen energi av att det var sånt tryck i hallen.

Filip Forsberg gjorde comeback efter en dryg månads skadefrånvaro, spelade över arton minuter, avlossade tre skott mot mål och såg piggare ut än han borde, men den store svensken på isen var just Ekholm, som fick dra ett enormt lass när Roman Josi redan i första perioden tvingades avbryta matchen.

27.16 klockade backbjässen in på till sist.

– Jo, jag fick mycket istid på en gång och kom verkligen in i matchen. Det kändes bra, jag tycker jag stod för en stabil insats.

Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Viktor Arvidsson och Mattias Ekholm.
Viktor Arvidsson och Mattias Ekholm.
Publisert:

LÄS VIDARE

Bjurman: I Music City är allt som det var innan pandemin

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Mattias Ekholm

Nashville Predators

Dallas Stars

NHL