Proppen ur när Finland besegrade Norge

Uppdaterad 2021-05-26 | Publicerad 2021-05-25

Finland hamnade i tidigt underläge mot Norge i ishockey-VM.

Men den regerande världsmästaren reste sig och vann med 5–2.

Finland inledde ishockey-VM med en stark seger mot USA men följde upp med en överraskande strafförlust mot Kazakstan. Därmed gällde det att hitta tillbaka till vinnarspåret mot Norge.

Däremot började det mindre bra.

SHL-bekantingen Mathis Olimb, med ett förflutet i Frölunda, Linköping och Skellefteå, gjorde 1–0 för Norge redan efter en och en halv minut. Men Finland hann med att få in en kvitteringspuck innan första periodens slut, och i mittenperioden kom islossningen.

Supertalangen Anton Lundell sköt snyggt in ledningspucken i första krysset 1.40 in i perioden och fem minuter senare utökade Kim Nousiainen den finländska ledningen.

Norge reducerade tidigt i tredje perioden. Men Finland tog tag i taktpinnen på nytt, gjorde två mål och vann till slut med 5–2.

Tre matcher in i turneringen har Finland sju poäng och ligger trea i grupp B, på samma poäng som Lettland men med sämre skillnad. Obesegrade Tyskland toppar gruppen med maximala nio poäng.

Norge har en seger, 4–1 mot Italien, och är sexa. Kanada och Italien är näst sist respektive sist med vardera noll poäng.