Körde över Bik Karlskoga

Uppdaterad 2020-12-02 | Publicerad 2020-11-25

Ole Liss gjorde ett av målen för Björklöven.

Förlust senast mot nykomlingen Väsby.

Men Björklöven studsade tillbaka direkt – och gjorde fem mål i den första perioden.

– Det var bra 60 minuter, bästa hittills, säger Björklövens tränare Hans Wallson i C More.

Det har gått lite knackigt för Björklöven på sistone. Inför onsdagskvällens hockeyallsvenska omgång hade Umeålaget tre förluster på de fem senaste matcherna.

Men mot Bik Karlskoga var det aldrig något snack. Björklöven vann till slut med hela 7–1.

Steen tvåmålsskytt

Matchen var drygt en minut gammal när Björklövens Tyler Vesel spräckte målnollan – sedan rann det på för hemmalaget.

När den första perioden var färdigspelad hade Björklöven gjort ytterligare fyra mål. Två mål stod NHL-lånet Oskar Steen för, det andra kom efter en elegant styrning med skridskon.

Karlskoga reducerade förvisso innan perioden var över. Men några fler mål från gästerna blev det inte, i stället utökade Björklöven ledningen och matchen slutade 7–1 till serieledaren.

Efter matchen var Björklövens tränare Hans Wallson nöjd.

– Det var bra 60 minuter, bästa hittills över en hel match. Vi var inte nöjda efter Väsbymatchen, med disciplinen. Men vi har haft ett bra snack och då kan det bli så här, säger Wallson i C More.

I Norrköping blev det hela tolv (!) mål i mötet mellan Vita Hästen och Tingsryd.

När lagen möttes i fredags vann Tingsryd en tajt med 2–1 efter förlängning. Den här gången avgjordes det i den första perioden, efter fyra Tingsrydsmål. Gästerna vann till slut med klara 9–3.