Avslöjar: Målskytten bjuds ut till svenska klubbar

Av: Hans Abrahamsson, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

Förra säsongen sköt han 22 mål för IFK Helsingfors. Nu kan Sportbladet avslöja att Iikka Kangasniemi, 24, är ute på den svenska marknaden. 

Enligt uppgifter har Modo erbjudit ett kontraktsförslag och även Malmö har visat intresse. 

– Det är en jättebra spelare men han tillhör inte oss så jag vill egentligen inte uttala mig, säger Modos sportchef Fredrik Glader.

Den 15 februari stängs transferfönstret i Sverige och just nu pågår en febril aktivitet bland flera klubbar för att hitta förstärkningar inför avslutningen av säsongen. 

Flera svenska sportchefer har bland annat varit i Finland de senaste veckorna i jakt på potentiella fynd. 

En spännande spelare som, enligt Sportbladets uppgifter, erbjuds till svenska klubbar är finländaren Iikka Kangasniemi.

Inför den här säsongen hade den lille forwarden (170/70) svarat för 110 poäng på tre säsonger med först Pelicans och sedan IFK Helsingfors.

Förra säsongen var han ett riktigt utropstecken under sin första säsong med IFK Helsingfors. Kangasniemi sköt 22 mål och landade på totalt 36 poäng. Den här säsongen i Helsingfors har det varit betydligt tuffare och den skicklige yttern har inte fått det att stämma. Kangasniemi har svarat för 17 poäng på sina 31 matcher och inte tillhört tränaren Jarno Pikkarainens favoriter.

Foto: Instagram
Iikka Kangasniemi.

Besökte Finland förra veckan

Den senaste tiden har Kangasniemi varit petad från laguppställningen och det har spekulerats i om han kommer lämna klubben innan transferfönstret stänger. 

Och enligt Sportbladets uppgifter är han nu på den svenska marknaden. Modo ska ha lagt ett bud på finländaren och även Malmö har visat intresse.

– Jag kan egentligen inte säga så mycket. Jag vet vem det är, vi har varit över och kollat in honom. Det är en jättebra spelare men han tillhör inte oss jag så jag vill egentligen inte uttala mig, säger Modos sportchef Fredrik Glader.

Malmös general manager Patrik Sylvegård var i Finland förra veckan för att titta på potentiella nyförvärv. Malmö släppte nyligen förra säsongens poängkung Konstantin Komarek till Luleå. 

Sportbladet har sökt Patrik Sylvegård.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!