Publicerad:

”De får hat-sms och sover dåligt”

Sundquist talar ut om krisen i Brynäs

Av: Andreas Käck

Publicerad:

Tolva i tabellen och kraftigt ifrågasatta av egna fansen.

Nu talar Brynäs-tränaren Magnus Sundquist ut om krisen.

– Spelarna vittnar om att de får hat-sms och sover dåligt, säger han i en stor intervju med Gefle Dagblad.

Brynäs fick en flygande start på säsongen och bortaslog regerande mästarna Frölunda med 5–2. Sen vände allt. Efter sex förluster på de sju senaste matcherna ligger laget nu tolva i tabellen och kritiken mot spelarna – och tränaren Magnus Sundquist – växer för varje match.

I en lång intervju med Gefle Dagblad talar Sundquist nu ut om krisen. Han berättar att spelarna och ledarna i laget skärmat av sig från traditionella och sociala medier. Trots detta är det svårt att undgå kritiken som riktas mot dem.

– Man får inte glömma att bakom spelarna är det människor som verkligen bryr sig. De vittnar om att de får hat-sms, att de sover dåligt och allt vad det är. Det är klart att spelarna inte rycker på axlarna över det. Det är en jävla fin grupp här som tillsammans vill vända det här. Alla pratar i samma termer, säger Magnus Sundquist.

”Det tär på mig”

Han påverkas också personligen av krisen.

– Det är klart att när min 11-årige son i Danmark ringer och är ledsen och frågar "Varför skriver de så dumma saker om dig på nätet?" Då kan jag bara svara att så är det. När han då avslutar samtalet och säger "Jag älskar dig" så är det klart att det tär på mig. Men de som känner mig vet att jag inte riktigt förstår de som gör det. Jag tycker att man ska vara lite försiktig med vad man skriver om personer. Det var inte länge sedan vi blev hyllade till skyarna efter Frölunda och Djurgården. Ingen i hela Brynäs har blivit något sämre sedan dess, säger han.

”Känner ångest”

Brynäs har på senare tid haft löpande krismöten där spelarna ventilerat sina känslor. Magnus Sundquist upplever att spelarna känner ”ångest och rädsla” ute på isen. Men han känner sig fortfarande respekterad som tränare.

– Absolut. Det märker jag. Jag kan inte säga annat än att det är inga problem med den saken. Jag önskar att alla kunde vara en fluga på väggen i den vardag vi har utanför matcherna så att man kunde se med egna ögon. Men jag förstår, det är sådana saker som ska frågas. Det är naturligt. Skulle det vara så skulle vi ha ett jätteproblem. Men det är inte det det handlar om, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Publicerad: