Publicerad:
Uppdaterad:

Färjestad krossade Djurgården totalt

Av: Hans Abrahamsson, Jonathan Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

STOCKHOLM/KARLSTAD. Kniven mot strupen.

Då körde Färjestad över Djurgården fullständigt och vann med hela 8–2.

– Det är skönt att veta att vi kan göra riktigt bra matcher när det gäller som mest, säger hattrickskytten Johan Ryno.

Efter segern i Stockholm senast hade Djurgården 3–1 i matcher och kunde därmed bli klara för final i dag.

För Färjestad var det därmed vinna eller försvinna och det avspeglade sig på isen.

Redan efter den första perioden ledde laget med 3–0 och hetast var Johan Ryno som gjorde sitt tredje mål för kvällen fem minuter in i den andra perioden. Inför matchen hade han hittat nätet en gång på elva slutspelsmatcher.

– Jag tycker att vi slängde om lite i kedjorna och fick bra effekt av det. Vi jobbade hårt och skapade mycket lägen, det är nog en frukt av det och sedan lite tillfälligheter, säger Johan Ryno.

”Fantastiskt kul”

Inför den här säsongen hade 32-åringen aldrig gjort ett hattrick på SHL-nivå. Nu har han gjort två. Har assistkungen vuxit som målskytt?

– Ja, kanske det. De har kommit i klump lite grann, men det är fantastiskt kul att göra mål, det tar vi gärna fler av, säger Johan Ryno.

Efter 4–0-målet plockade tränaren Robert Ohlsson ut Adam Reideborn och skickade in Robin Jensen i målet och inför den tredje perioden stod det 7–1.

De stora siffrorna fick tränare Robert Ohlsson att rikta hård kritik mot sitt lag:

– Någonstans måste man ha fötterna på jorden. Det hade vi inte i dag. Det tycker jag syntes och därför var Färjestad klart bättre än oss. På tisdag hoppas jag att vi har fötterna på jorden och är beredda att göra grunden från början.

Har du någon förklaring till varför du inte lyckas få spelarna bättre slutspels-redo?

– Ja, det har jag. Tror jag har ganska bra koll på att man ibland kan fara upp i molnen och mitt jobb är att se till att man inte far upp bland molnen. Det är inte alltid bra att fladdra iväg för högt och jag har en liten aning varför vi gjorde det. Jag kan banna mig själv lite, mitt arbete i går (lördags) kunde jag har gjort bättre så vi var mer redo i dag, men jag är ganska säker på att vi får till det till tisdag.

”Då blir man ifrågasatt”

Matchen slutade till sist 8–2 till Färjestad.

– Vi visste att det kunde vara säsongens sista match och sa att vi inte skulle lämna någonting i omklädningsrummet. Vi tänkte ta med oss all energi ut och det tycker jag vi gör på ett bra sätt i dag. Skönt att veta att vi kan göra riktigt bra matcher när det gäller som mest, säger Johan Ryno.

Färjestads assisterande lagkapten har stundtals varit kritiserad för sitt spel under slutspelet:

– Det är klart jag är en av dem som ska svara med att leda laget, när man inte vinner så blir man alltid ifrågasatt. Men så är branschen och vi ska se till att vinna två matcher till och gå till final, det är det som räknas.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Publicerad: