”Jag gillar att sätta press där”

Backlund hjälte för Calgary

Publicerad:

HOCKEY

NEW YORK. Mikael Backlund petade in matchavgörande målet när Calgary tog ledningen i sin åttondelsserie mot Dallas i natt.

I numerärt underläge.

– Jag fick en lite turlig studs med mig, men jag gillar att sätta press i de där situationerna och kommer läget sticker jag, säger ”Mickis” till Sportbladet efter 2-0-segern.

Knappa sex minuter av andra perioden i tredje matchen mellan Flames och Stars hade gått, och ställningen var fortfarande 0–0, när herr Backlund från Västerås utsatte Dallas, i full färd med powerplay, för den kallduschen.

Roope Hintz fumlade med pucken på blålinjen, varpå ”Mickis” omedelbart störtade iväg över isen och med Corey Perry hängande på ryggen skar in framför Anton Khudobin och tråcklade in 1-0.

– Det var lite turligt med studsen där. Jag trodde först att Elias (Lindholm) stötte in den i momentet efter men han sa direkt att det var mitt mål. Inte för att det hade spelat någon roll, jag var bara glad att den gick in, säger han på telefon från Edmonton.

Foto: Jason Franson / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Jason Franson / TT NYHETSBYRÅN

Det är nu inte första gången den 31-årige västmanlänningen gör mål i numerärt underläge. Det har tvärtom blivit lite av en specialitet.

– Ja, jo, några sådana puckar har jag fått in genom åren. Jag gillar att sätta press uppe på blålinjen och kommer läget så sticker jag, förklarar han.

– Nuförtiden använder många lag forwards på blålinjen och jag vet ju själv som forward att backar är bättre på att försvara sig så det händer då och då att det blir sådana lägen.

Bra läge inför söndagen

Backen TJ Brodie ökade på till 2-0 i mitten av tredje perioden och därmed var slutresultatet fastställt.

Bittert för Dallas som hade mycket puck och vann skotten i andra perioden med 16-4 men inte kunde slå hål på Cam Talbots nolla.

– Ja, vi var inte nöjda med andra perioden men i tredje tycker jag vi spelade riktigt bra och såg till att de inte fick så mycket chanser, säger ”Mickis”.

Med segern har Calgary gått upp i 2-1-ledning i serien och kan skaffa sig ett riktigt bra utgångsläge i nästa match, på söndag kväll (20.00 svensk tid).

– Då behöver vi vara ännu bättre, för Dallas är starka och gör det svårt för oss. Men vi har också mer att ge, jag tycker fortfarande inte vi spelat vår bästa hockey i den här serien, säger Mikael Backlund.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!