Det stod förvisso bara 1–0 efter första perioden mellan Rögle och Mora.

Men jumbobortalaget var utspelade och Mathias Bromé var mäkta irriterad.

– De kör över oss, det är jävligt dåligt, säger forwarden till C More.

Rögle BK

Mora är inne i en blytung period i SHL. Efter bara en seger på de sex senaste matcherna är man jumbo i tabellen.

Där låg Rögle tidigare, men efter en stark november har man ryckt upp sig – och den skillnaden märktes i första perioden i eftermiddagens möte i Lindab Arena.

”Kör över oss”

Rögle hade allt offensivt, vann skotten med 14–4. Enda besvikelsen för hemmalaget var väl egentligen att målproduktionen stannade vid 1–0 efter ett fint Taylor Matson-mål.

I Moralägret fanns det mer att deppa över och det gjorde Mathias Bromé.

– De kör över oss, det är inte bra nog det här. Det är alldeles för dåligt jobb, vi gör ingenting där ute, dundrade Bromé i C Mores pausintervju – och fortsatte:
– Det är jävligt dåligt, vi måste vakna om vi ska ändra på det här.

Kvitterade själv

Mathias Bromé gjorde som han själv sa och vaknade. Efter flera Röglechanser till 2–0 gjorde satte nämligen Bromé själv kvitteringen till 1–1 efter sju minuter av andra perioden.

I tredje perioden återställde dock Rögle ordningen. Linus Sandin gjorde 2–1 och 3–1 gjorde Simon Ryfors med en fin dragning innan Nils Höglander fastställde slutresultatet till 4–1.

Ängelholmslaget är nu bara två poäng från en topp sex-plats.

– Otroligt skönt, vi kontrollerar matchen från början. Det känns riktigt bra, säger Simon Ryfors.

Moralägret var fortsatt självkritiska:

– De får 2–1 sen känns det som vi faller ihop, det får inte hända, säger Viktor Amnér.