Rögles rivstart räckte till seger

Publicerad 2018-12-08

Avstängd i fem matcher.

När Daniel Widing gjorde comeback i dag frälste han Rögle.

– Det har varit tufft och tråkigt, säger han i C More om den ofrivilliga vilan efter 4–1 mot Skellefteå.

Rögles rivstart i inledningen av matchen räckte hela vägen till seger i hemmamötet med Skellefteå.

Drygt sex minuter in i matchen serverade Taylor Matson en genialisk passning till Nils Höglander.

Den JVM-uttagne forwarden blev fri från höger och sprätte upp ledningsmålet i nättaket.

Rögles 2–0-mål sex minuter senare var nästan identiskt.

Comeback efter avstängning

Den här gången fick Daniel Widing öppen gata från höger och lyfte in pucken.

– Målvakten går ner för tidigt och det fanns en lucka. Den vill han säkert ha tillbaka, säger Widing i C More.

En särskilt skön fullträff för 36-åringen eftersom han tidigare hade varit avstängd i fem matcher för en huvudtackling.

– Eftersom jag har varit avstängd har jag ju kunnat träna som vanligt. Det har varit tufft och tråkigt att inte spela matcher.

Det blev inga fler Röglemål förrän i slutsekunderna.

”Bedrövlig start”

I den tredje perioden hade Skellefteå reducerat (Andreas Wingerli) och skapade nerv i matchen. Men när laget tog ut målvakten sköt Linus Sandin in 3–1 i öppen kasse.

Och innan slutsignalen gjorde också Taylor Matson mål i öppen bur och fastställde slutresultatet 4–1.

Därmed rycker nu Rögle från Skellefteå i SHL-tabellen. Nu skiljer fyra poäng mellan lagen som befinner sig på åttonde- och niondeplats.

Det var också Rögles första seger mot Skellefteå på över två år. Laget hade åtta raka förluster mot Västerbottenlaget.

– En bedrövlig start på matchen, konstaterade Skellefteåstjärnan Oscar Möller.

Rögles tog första segern mot Skellefteå på över två år.