Lundeström med hattrick – förlorade matchen: ”Tufft”

Publicerad 2021-03-02

ORLANDO. Svenske doldisen Isac Lundeström stod för ett sensationellt hattrick i NHL i natt.

Otack är dock verkligen världens lön ibland. Anaheim förlorade i alla fall mot St. Louis.

– Sånt händer inte varje dag, så det känns ju kul för mig, men det var framför allt en tuff förlust, säger 21-åringen efter 5–4-smällen.

Här tyckte fansen att det var lyckat bara att Isac Lundström efter två år i Nordamerika lyckats etablera sig i Anaheims ankflock på allvar den här säsongen och till och med petat in två mål.

Men den 21-årige talangen, som ju innan NHL-äventyret spelade med Luleå i SHL, hade mer planerat så, visade det sig alltså i natt.

Mycket mer.

Han gjorde tre mål och fullbordade ett synnerligen överraskande hattrick i nattens hemmamatch mot St. Louis.

”Kul för mig men tuff förlust”

Men taskigt nog hjälpte det inte. Blues vann i alla fall med 5-4 – efter stort drama i slutminuterna.

– Sånt händer ju inte varje dag, så det känns kul för mig, och det är bra för mitt självförtroende. Men framför allt var det här en tuff förlust, säger han.

– Vi spelade riktigt bra hockey i tredje perioden. Det gäller bara att göra det i 60 minuter.

Rickard Rakell stod för två assist och Jakob Silfverberg för en.

Toronto rivstartade i bortamötet med Edmonton. De 3–0 lönnlöven hade efter första perioden blev också slutresultatet i Rogers Place.

En av de stora segerorganisatörerna var formstarke William Nylander som satte 2–0-målet med en läcker backhand från vänster tekningscirkel. Han fjärde kasse på tre matcher. Svensken fick även en passningspinne till Morgan Reillys 3–0.

Ottawa Senators gjorde det igen. Ja, sopade till Calgary Flames hemma i Canadien Tire Center alltså. Den här gången vann de med 5-1.

Stor hjälte: Doldisen Drake Batherson. Han stod för två nya fullträffar och har nu gjort mål sex matcher i rad – och tangerar därmed det klubbrekord Daniel Alfredsson, Dany Heatley, Jason Spezza och Bob Kudelski delar.

– Jag kan inte förklara vad som pågår. Allting bara går in. Inte sedan jag var liten knatte har jag gjort mål sex matcher i rad, säger 22-åringen.

Det såg ut som att Florida hade avgjort sin hemmamatch mot Carolina när unge finländaren Eetu Luostarinen 16.51 in i tredje perioden krigade in 2-1 – efter lång, intensiv press.

Men icke.

Vincent Trocheck kvitterade mindre än två minuter senare – och sedan avgjorde Martin Necas för gästerna på övertid.