Oväntade matchhjälten: ”Kul att göra ett sådant mål”

Uppdaterad 2023-01-11 | Publicerad 2021-02-12

NEW YORK. Kevin Stenlund blev stor hjälte för Columbus Blue Jackets i natt.

Han avgjorde en vild bortamatch mot Chicago med sitt 6-5-mål när drygt en minut återstod.

– Jag försökte bara få pucken på mål och hade lite flyt, säger den förre HV71-stjärnan.

Det svängde vådligt mellan Blackhawks och Blue Jackets i United Center – i synnerhet de avslutande 20 minuterna, när hemmalaget först tappade 4-2-ledning, sedan gick upp till 5-4 med knappt sju minuter kvar och till sist likafullt fick stryk med 6-5.

Och det var alltså blågule doldisen Kevin Stenlund som slutligen förstörde kvällen för Patrick Kane & co.

När en minut och 14 sekunder återstod fick han pucken på blålinjen, bröt in i Hawks-zonen och lyckades, hårt uppvaktad av bjässen Nikita Zadorov, vräka in 6-5.

– Jag försökte bara få pucken på mål och hade väl lite flyt. Men givetvis är det kul att få göra ett sådant mål, det blir en ”boost” för mitt självförtroende, säger den 24-årige stockholmaren till klubbens hemsida.

Laine tillbaka med besked

– Det här var dock framförallt en fin lagseger. Vi bara körde på fast vi låg under. Det är så man måste göra och inte tänka för mycket.

Patrik Laine stod för en assist, men framförallt spelade han över 20 minuter – mest av alla Blue Jackets-forwards – och därmed är det bevisat att konflikten med coachen John Tortorella redan är över.

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum
Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL

Patrik Laine spelade mest av alla Blue Jackets-forwards.

Det satt hårt åt den här gången, men till slut lyckades Nashville slå Detroit med 3-2 hemma i Bridgestone Arena.

Dante Fabbro satte den avgörande pucken när exakt en minut återstod – efter förarbete av Filip Forsberg. Samma Forsberg assisterade till Ryan Ellis mål i första perioden och till Matt Duchene i mittperioden var det Calle Järnkrok som stod för framspelning.

På Long Island hade New York Islanders 3-2-ledning mot Pittsburgh med mindre än 20 sekunder kvar, bland annat efter rena rama McDavid-målet av Mat Barzal – men då kvitterade Evgeni Malkin. Sedan vann gästerna på straffar.

– Jag älskar hur vi borrade ner huvudet och aldrig gav upp, säger Pittsburgh-coachen Mike Sullivan.

– Vårt spel var ”horseshit”.

Så uttryckte sig Winnipeg Jets-coachen Paul Maurice efter nattens hemmamatch mot Ottawa och då kan man fråga sig vad motståndarcoachen DJ Smith tyckte, för Jets vann ändå med 5-1…

Montreal Canadiens framgångssaga har kommit av sig lite. De åkte på en oväntad 3-0-propp mot Edmonton i natt – på hemmaplan. Utan att vare sig Connor McDavid eller Leon Draisaitl behövde göra mål.

– De andra lagen har sett oss nu och vet vad de har att förvänta sig, säger forwarden Brendan Gallagher frankt.

John Klingberg noterades för sin nionde assist i Dallas hemmamatch mot Carolina, men det räckte inte långt. Gästerna från Raleigh vann med 5-3.

Anaheim fortsätter vinna ligans mest målsnåla tillställningar. De tog en ny 1-0-seger i natt – borta mot Vegas.

Max Comtois satte matchens enda mål, på assist från Rickard Rakell, dryga tolv minuter in i slutperioden och det räckte alltså.