Malmö klart för final: ”Ska slå Djurgården – finns inget annat”

Söndag 14.30: Malmö – Djurgården – live på Sportbladet

Publicerad 2020-09-05

Malmö är klart för final mot Djurgården i Skoda Trophy.

Skåningarna körde över Vita Hästen i första perioden och vann till slut med 4–1.

– Vi har kommit hit för att vinna och ska slå Djurgården, det finns inget annat, säger Malmöcentern Christoffer Forsberg.

Efter segern mot Leksand behövde Malmö Redhawks minst en poäng för att definitivt säkra gruppsegern i Skoda Trophy – och mötet med Vita Hästen blev inte ens spännande. Det var minst en divisions skillnad mellan SHL-laget Malmö och allsvenska Vita Hästen.

Efter 20 minuter hade Joakim Fagervalls rödhökar gått ifrån till en 3–0-ledning. Målen av Jesper Jensen, Johan Olofsson och junioren Alexander Malinowski.

Spelmässigt sjönk kvaliteten i mittperioden, men Malmö fortsatte att dra ifrån. Efter mönsterspel i powerplay kunde Ponthus Westerholm smälla in pucken.

Men Lars Volden fick inte hålla nollan. Med endast 17 sekunder kvar av matchen reducerade Vita Hästen.

Klassikermöte 18.00

– En klart bättre insats än mot Leksand, då hade vi väl 500 turnovers mot oss, säger Christoffer Forsberg till Sportbladets tv-sändning.

Därmed är söndagens slutspelsmatcher fastställda. Malmö möter Djurgården i finalen som startar 14.30.

– Vi har kommit hit för att vinna och ska slå Djurgården, det finns inget annat, säger Forsberg.

I matchen om bronset blir det klassikermöte mellan Brynäs och Leksand, en match som startar klockan 13. Hemmalaget Södertälje möter Vita Hästen i jumbofinalen, nedsläpp redan klockan 11.

Ni kan se matcherna från Skoda Trophy på Sportbladet.