Sylvegårds sköna trendbrott – när succékedjan återförenades

Publicerad 2021-12-28

Tio mållösa matcher och en tung säsong.

Emil Sylvegård har haft det tufft. Men när han återförenades med Ponthus och Pathrik Westerholm i vinsten mot Växjö så kom det efterlängtade målet.

– Det är bara att stå framför mål när man spelar med bröderna, säger Emil Sylvegård till C More efter 3–1-segern.

Malmö har på något sätt blandat sig in i bottenstriden. Men mot Växjö visade de klass.

Första perioden blev mållös med avvaktande spel. I andra perioden utnyttjade Carl Persson slarv i Lakers försvar och satte 1–0 snyggt. Maskineriet var igång.

Emil Sylvegård, som har haft en tung säsong och inte alls fått det att stämma. Inför kvällens hemmamatch mot Växjö så hade han en måltorka på tio raka matcher. Efter att ha flyttats runt i kedjorna och fått varierad speltid så var han återigen återförenad med Ponthus och Pathrik Westerholm. Då kom det efterlängtade målet.

Bröderna stod för ett fint förarbete när Sylvegård enkelt kunde slå in pucken i öppet mål och utöka Malmös ledning till 2–0. Måltorkan var bruten.

– Det var skönt. På något sätt har jag kommit fram till att hårt jobb som gäller. När man spelar med bröderna så är det bara att ställa sig framför mål, säger Emil Sylvegård i C More och fortsätter:

– Jag har inte varit bra, så det är mitt eget fel. jag måste spela mitt spel så kommer målen och poängen.

Skönt trendbrott för centern

Det blev lite puls i matchen när Växjö reducerade till 2–1, men repliken kom blixtsnabbt när Fredrik Händemark gjorde sitt tredje mål för säsongen. Det var även hans första mål på 13 matcher.

Växjö tog ut målvakten och pressade. Men mer än så blev det inte. Malmö tog en enormt viktig trepoängare och skapade sig lite andrum i botten.