I formtoppsmötet mot Timrå plockade man med sig tre poäng hem till Västerbotten.

– Inte vår bästa match, men vi hittar ett sätt att vinna på idag, säger Jonathan Johnson till C More efteråt.

Robert Ohlsson har haft en fin start på sin sejour som Skellefteå-tränare.

Laget är överlägset hetast i SHL, och hade innan bortamötet med Timrå tagit 18 poäng på åtta matcher.

Man slog Medelpad-laget med 5–2 – och kliver nu upp som ny tvåa i SHL-tabellen.

Lindström segerorganisatör

Rikard Hugg högg på en retur efter knappt fyra minuter, och gav gästerna ledningen direkt.

Leksandsfostrade Hugg är i fin form, och står nu på 18 poäng.

Joakim Lindström var på spelhumör denna torsdag, och visade varför han fortfarande är att räkna med.

38-åringen stod för en fin assist till Melker Karlssons 2–0-mål, och assisterade även när Oskar Möller gjorde 3–0 i början av andra perioden.

Lindström är efter sina två assist uppe på sjätteplats i tidernas poängliga. Nu är han bara två poäng bakom legendaren Håkan Loob.

”Vi klarar inte av det”

Men efter en tuff start trampade Timrå igång. Viktor Lodin reducerade till 1–3 på ett vackert sätt.

22-åringen fintade bort Strauss Mann rejält och lyfte in pucken. Ty Rattie ville inte vara sämre, och gjorde 3–2 knappt fem minuter senare.

Men i tredje perioden visade Skellefteå varför man är där man är. Jonathan Johnson gjorde 4–2 efter fyra minuter.

Timrå försökte pressa på, men kom inte till de riktigt farliga chanserna.

– Vi klarar inte av att skapa långa anfall, det är jag lite besviken på, säger Timrå-tränaren Fredrik Andersson till C More.

På lördag väntar ett hemmamöte med Rögle för västerbottningarna.

– Det ska bli kul, men då kan vi inte släppa till farliga lägen i egen zon, säger Jonathan Johnson.

Därmed utökas Skellefteås vinstsvit till fyra. Man har bara förlorat en match på de senaste nio.