FBK-bekantingarna sänkte Skellefteå AIK i CHL

Publicerad 2021-11-16

Erik Thorell stänkte in 3–1 för Sparta Prag mot Skellfeteå.

Skellefteå pustade, frustade och mer därtill – men CHL-motståndet Sparta Prag stod pall.

Istället fick västerbottningarna en riktig kalldusch signerad tidigare Färjestadsprodukten Erik Thorell, som lurade hemmalagets målvakt helt.

– Jag missade men då blev det öppet mål för vår kille istället så det var perfekt. Skönt, konstaterar Thorell till SVT.

Åttondelsfinaler i CHL och Skellefteå fick uppförsbacke direkt.

Matchen var bara minuten gammal när gästernas Filip Chlapik kom loss och stötte in en retur bakom Strauss Mann i den svartgula kassen.

Hemmalaget samlade krafterna och pushade för en kvittering som kom drygt en period senare.

Oscar Möller dundrade in 1–1 i numerärt överläge på passning av Oskar Nilsson.

Då klev Erik Thorell in i matchen.

Lurade målvakten helt

29-åringen leder poängligan i tjeckiska högstaserien och visade varför.

Med bara sekunder kvar av andra laddade 29-åringen för skott och sköt iväg en missil som gick bakom buren på Mann.

Skottet ställde amerikanen helt som inte hann tillbaka för att stoppa Tomáš Pavelka från att trycka dit 2–1.

– Jag fick ett bra läge, missade målet men då blev det öppet mål för vår kille där så det var perfekt. Skönt, säger Thorell.

Och i tredje såg Thorell själv till att sätta spiken i kistan.

Svensken tog pucken i offensiv zon, åkte runt försvaret och snärtade in 3–1 till gästerna.

Det blev ett underläge som Skellefteå aldrig lyckades resa sig från.

Trots ett offensivt övertag fick de inga fler puckar förbi Alexander Salák, även han med förflutet i Färjestad.

Nu väntar ett returmöte på bortaplan där västerbottningarna är pressade att vinna för att ha chans att gå vidare till kvartsfinal.

Ett annat SHL-gäng som är illa ute är Leksand.

Svenskarna åkte på rejält med däng borta mot österrikiska Klagenfurt.

Leksand nollades och släppte själva in fyra mål i matchen.

27-årige Johannes Bischofberger låg bakom allt hos hemmalaget och slog till med två mål och två assist.