Jimmie Ericsson uppviglade publiken: ”Var helt galna”

Uppdaterad 2022-04-06 | Publicerad 2022-04-05

SKELLEFTEÅ/STOCKHOLM. Skellefteå hade en 3–1-ledning och var inte lika hårt straffade av domarna som Färjestad.

Ändå sågade klubbprofilen domarinsatsen – och uppviglade publiken.

– Var helt galna, sa Jimmie Ericsson i arenaintervjun.

Färjestad BK

Kvartsfinalserien har varit het och Skellefteå var i närmast piskat att vinna för att inte hamna i ett omöjligt 0–3-underläge mot Färjestad.

Då trampade västerbottningarna på gasen och redan från start och gick upp i en 3–1-ledning redan efter första perioden.

När Skellefteå inte straffades lika hårt av domarna hade värmlänningarna synpunkter på rättskiparnas beslut.

– Vi får inte med oss klockrena utvisningar, sa bland andra kaptenen Linus Johansson i C More efter två perioder när resultatet var oförändrat.

”Förkastlig”

Även Jimmie Ericsson hade synpunkter på domarna – men med Skellefteåögon.

Joakim Lindström jublar.

I arenaintervjun, som visades på jumbotronen, tyckte klubbprofilen att ”domarinsatsen var förkastlig”.

Sedan uppviglade han också publiken och uppmanade att vara ”helt galna” när domslutet går emot Skellefteå.

För Sportbladet utvecklade sedan Jimmie Ericsson som har 15 säsonger bakom sig i Skelleftåtröjan:

– Är domarna så här kära i FBK kommer Skellefteå få göra ruggigt bra matcher för att vinna i bäst av sju matcher.

Slagsmål på slutsignal

Tidigt i tredje perioden reducerade Färjestad och genom Daniel Viksten och skapade rejäl nerv i matchen.

Men närmare än så kom inte laget, utan Skellefteå vann med 3–2 och på slutsignalen utbröt ett stort slagsmål mellan samtliga spelare i lagen.

– Det är både ishockey och brottning, det gäller att vara bra på båda, säger Skellefteåtränaren Robert Ohlsson efter att laget reducerade kvartsfinalserien till 1–2.

Inside Skellefteå: Pudas och Nilsson bjuder på exklusiv rundtur